Mainos

Siemens putosi matkapuhelinmarkkinoiden kuudenneksi

Matkapuhelinmarkkinat kasvoivat alkuvuonna kymmenen prosenttia viime vuoteen verrattuna. Nokia on pitänyt asemansa markkinoiden selvänä ykkösenä.

Matkapuhelinten maailmanmarkkinat kasvoivat tammi-helmikuussa kymmenen prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Samalla saksalainen Siemens putosi markkinoiden kuudenneksi, kun sen puhelintoimitukset supistuivat, selviää tutkimuslaitos Strategy Analyticsin selvityksestä.

Samaan tulokseen pääsee myös tarkastelemalla matkapuhelinvalmistajien itse ilmoittamia lukuja: viidentenä oleva Sony Ericsson toimitti tammi-maaliskuussa 9,4 miljoonaa puhelinta, Siemens 9,3 miljoonaa. Nokia on pitänyt asemansa markkinoiden selvänä ykkösenä. Strategy Analytics laski Nokian markkinaosuudeksi 31,3 prosenttia. Vuosi sitten osuus oli 28,5 prosenttia, mutta viime vuoden lopulla hieman korkeampi kuin nyt.

Kakkosena oleva amerikkalainen Motorola kasvatti myös hieman osuuttaan viime vuodesta ja on nyt 16,7 prosentissa. Eteläkorealainen Samsung on kolmantena 14,2 prosentilla, missä on myös hieman kasvua.

Siemensin osuus vajosi viime vuoden 8,2 prosentista 5,4 prosenttiin. Siemens kertoi keskiviikkona etsivänsä kumppania tappiolliselle matkapuhelinliiketoiminnalleen.

Nokialta kolme uutta mallia

Nokia on julkistanut Amsterdamissa kolme uutta kolmannen sukupolven G3-puhelinta, jotka yhdessä muodostavat alun uudelle Nseries-puhelinmallisarjalle. N91-mallissa on jopa neljän gigatavun kovalevy, jolle mahtuu Nokian mukaan esimerkiksi useita tuhansia musiikkitiedostoja.

Malli tulee kauppoihin vuoden loppuun mennessä. Jo kesällä on saatavilla N90-malli, jossa on aiempaa selvästi kehittyneempi kamera. Nokia on tehnyt kameran kehittelyssä yhteistyötä optiikkayhtiö Carl Zeissin kanssa.

N70-malli taas on Nokian tähän mennessä pienikokoisin 3G-kamerapuhelin.

Yhtiön multimediayksikön johtaja Anssi Vanjoki sanoi Nokian tiedotteessa, että kyseessä on ennemminkin kolme taskutietokonetta kuin matkapuhelinta.

-Tämä digitaalisen yhdentymisen uusi askel yhdistää matkaviestimet, internet-sisällön, kamerat ja videokamerat, musiikin, sähköpostin ja paljon muuta, Vanjoki lisäsi.

Pääjohtaja Jorma Ollilla sanoi Amsterdamissa, että Nokia myy tänä vuonna 25 miljoonaa ns. älypuhelinta ja kaikkiaan sata miljoonaa kamerapuhelinta. Kaikkiaan maailmassa myytiin viime vuonna 680 miljoonaa matkapuhelinta, ja määrän odotetaan tänä vuonna kohoavan 700-740 miljoonaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.