Mainos

Sibeliustalon osakatselmus uusiksi

Lahden Sibeliustalon osakatselmus lykkääntyy viikon loppupuolelle.

Viranomaiset löysivät tänään tarkastuksessaan vielä puutteita mm. palomääräysten noudattamisesta ja poistumisteistä. Rakentaja lupaa, että puutteet on korjattu torstaihin mennessä, jolloin osakatselmus pidetään.

-Ja me lupaamme, että talo on täysin valmis parin viikon kuluttua, sanoo urakoitsijan edustaja, aluejohtaja Olli-Pekka Teerijoki NCC Puolimatkasta.

Hänen mukaansa rakennuksessa ei ole enää paljoa muuta tekemistä kuin nurkkien fiksailua. Eniten kesken on itse konserttisali. Sieltä puuttuvat mm. tuolit alapermannolta ja osa parketista. Ensimmäisinä luovutuskuntoon tulevat vanhan puusepäntehtaan tilat, metsähalli ja kongressisiipi. Itse konserttisali on tarkoitus luovuttaa rakennuttajalle 21. helmikuuta.

Alkuperäisen rakennussuunnitelman mukaan varsinaisen uudisrakennuksen piti olla valmis jo viime joulukuun lopussa. Rakentajalla ja rakennuttajana toimivalla Lahden kaupungilla on hieman erilainen käsitys siitä, mistä viivytys johtuu.

Lahden kaupunkia edustava apulaiskaupunginarkkitehti Esko Hämäläinen katsoo, että projektin alussa hukattiin aikaa turhaan jahkailuun.

-Talo, jossa on näin paljon uutta innovaatiota on tietenkin melkoinen haaste. Hän uskoo, että viivyttely johtuikin rakentajaa vaivaavasta "ramppikuumeesta" ison urakan edessä.

Rakentaja pitää syynä lykkääntymiseen lukuisia viime hetken muutoksia alkuperäissuunnitelmiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.