Shokkitappio alla – Marko Anttila myöntää yhden asian Leijonien pelistä: "Ei siellä, missä haluamme sen olevan"

Leijonien MM-turnaus alkoi viikonloppuna yhdellä maukkaalla voitolla (USA) ja yhdellä kirvelevällä rankkaritappiolla (Kazakstan). Leijonien kapteeni Marko Anttila ei ole liian huolissaan tuoreimman yllätystuloksen jäljiltä. Anttila kuitenkin myöntää, ettei Suomen peli ole vielä toivotulla tasolla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen turnaus sai vahvan alun, kun USA jäi jalkoihin lauantain huippuottelussa lukemin 2–1. 24 tuntia tästä ja tunnelmat olivat toisenlaiset.

Leijonat koki pahoja maalinteko-ongelmia Kazakstania vastaan. Se näkyi tulostaululla, kun Kazakstan oli parempi rankkareiden jälkeen lukemin 2–1.

Pelin jälkeen Suomen joukkueen kapteeni Marko Anttila, 35, vetosi siihen, ettei joukkueella ole syytä laittaa päätä pensaaseen.

– Meillä on hyvä porukka täällä liikkeellä. Tehdään yhdessä hommia ja kaikilla riittää intoa. Ehkä se peli on ollut vielä vähän hermostunutta, eikä se ole siellä, missä haluaisimme sen olevan, Anttila sanoo MTV Urheilulle, viitaten pelin tasoon.

– Sen takia tehdään hommia, että se peli paranisi. Jätkiä täytyy kiittää siitä, että he ovat hyvällä asenteella mukana. Se luo perustan koko hommaan, Anttila jatkaa.

Leijonien joukkueessa Anton Lundell, 19, tahkoaa nyt uransa ensimmäisiä miesten MM-kisoja. Alkuvaihe on ollut opettavainen.

– Täällä on ollut pelkkiä kovia pelejä koko ajan. Nytkin Kazakstanin koko joukkueen runko tuli KHL:stä. Heillä on todella hyviä pelaajia, Lundell sanoi sunnuntain peliin liittyen.

Vaikka Leijonat hävisi Kazakstanille, oli Lundellilla nopeasti hymy huulilla. Yksi takaisku ei heijastunut tunnelmaan.

– Olemme olleet paljon kimpassa täällä kisoissa. Meillä on ollut koko porukka mukana kortin peluussa. Siitä on tullut sellainen meidän yhtenäinen juttumme. Meillä on ollut rento ilmapiiri – on ollut hauskaa. Luotamme siihen, että pystymme peli peliltä parantamaan ja sitä kautta ne maalihanat myös aukeavat, Lundell sanoo rauhallisena tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat