Mainos

Shiiajohto haluaa islamin Irakin lakien pohjaksi

Irakin shiiamuslimien vaikutusvaltaisimmat uskonoppineet vaativat, että maahan valittava väliaikainen parlamentti laatii uuden perustuslain islamilaisten lakien mukaisesti.

Irakin shiialaisten vaikutusvaltaisin uskonnollinen johtaja vaatii, että maan tuleva perustuslaki nojautuu yksinomaiseen islamilaiseen lakiin. Suurajatollah Ali al-Sistania lähellä oleva lähde kertoi asiasta nimettömyyden turvin uutistoimisto AFP:lle.

Tieto al-Sistanin kannanotosta tuli pian sen jälkeen, kun toisen vaikutusvaltaisen suurajatollahin Mohammad Ishaq al-Fajadin edustaja julkisti samansisältöisen lausunnon.

- Koko ulama (uskonoppineet) ja marja (korkeimmin oppineet uskonoppineet) sekä suurin osa irakilaisista haluaa, että kansalliskokous ottaa islamin lainsäädäntöön ja perustuslain laatimiseen ja hylkää kaikki islamin vastaiset lait, Najafissa julkistetussa lausunnossa sanotaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Najaf on shiiojen pyhä kaupunki.

Suurajatollah al-Fajadin edustaja Ibrahim Ibrahim sanoi, että jos hallitus haluaa maahan vakautta, sen on kunnioitettava maan islamilaisia traditioita ja pidättäydyttävä päätöksistä, jotka järkyttäisivät muslimeja. Shiiapuolueiden vaaliliitto on keskeneräisten tulosten mukaan korjaamassa suurimman äänisaaliin viikko sitten pidetyissä Irakin väliaikaisen parlamentin vaaleissa. Parlamentin tehtävänä on laatia maalle perustuslaki.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.