Mainos

Shevardnadze kohti voittoa Georgiassa

Georgian presidentin Eduard Shevardnadzen johtama keskustalainen Kansalaisliitto näyttää säilyttävän johtoasemansa maan eilisissä parlamenttivaaleissa. Alustavat tulokset on saatu, kun 80 äänestysalueen äänet on laskettu. Puolue oli vaalien ennakkosuosikki.

Eduard Shevardnadze

Kansalaisliiton suurin vastustaja on oppositiossa oleva Georgian uudistusryhmä. Uudistusryhmää johtaa Aslan Abashidze, joka on niittänyt mainetta nostamalla oman maakuntansa Adsharan talouden jaloilleen. Uutistoimisto Reutersin mukaan oppositiojohtaja Abashidze epäilee, että Georgian johto manipuloi vaalien tulosta. -Olemme saaneet tiedon, että Georgian vallanpitäjät väärentävät vaalituloksen, niin kuin he aina tekevät, sanoi Abashidze.

Parlamenttipaikoista kilpailee yli 30 eri puoluetta ja vaaliliittoutumaa. Vaalit ovat jo kolmannet Georgian itsenäisyyden aikana järjestettävät parlamenttivaalit, ja niitä on valvomassa 150 Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailijaa. Georgian parlamentissa 235 paikkaa. Ehdokkaita asettaneiden puolueiden on selvitettävä seitsemän prosentin äänikynnys saadakseen edustajiaan uuteen parlamenttiin.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.