Mainos

Sheriffi määräsi varoituskyltit seksirikollisten pihoihin ennen lasten karkkikierrosta – rikolliset haastoivat viranomaiset oikeuteen

Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa joukko seksirikoksista tuomittuja on haastanut Buttsin piirikunnan sheriffi Gary Longin toimiston oikeuteen, koska seksirikoksista tuomittujen asukkaiden pihalle pystytettiin varoituskylttejä ennen lasten Halloween-kierrosta, kertovat yhdysvaltalaismediat.

Sheriffin toimisto määräsi viime vuonna, että seksirikollisten pihoille pystytetään varoituskylttejä, joissa kielletään lapsia käymästä kyseisessä talossa perinteisellä Halloweenin ”karkki tai kepponen” -kierroksella. Kyltit on tarkoitus pystyttää tänäkin vuonna, kertoo NBC News.

Oikeuskanteen mukaan yksi sheriffin apulaisista oli sanonut seksirikolliselle, että hänet voitaisiin pidättää, jos hän poistaa kyltin omatoimisesti.

Kanne: Kyltit nöyryyttäviä

Kaikkien Atlantan kaupungin seksirikollisten nimissä tehdyssä kanteessa todetaan, että sheriffin toimiston määräys rikkoo lakia kotirauhasta sekä perustuslain sananvapautta käsitteleviä kohtia.

Yhdysvaltain perustuslain mukaan ihmistä ei voida rankaista, jos hän ei suostu toistamaan viranomaisen määräämää viestiä. Sen perusteella esimerkiksi Jehovan todistajien lapsien ei uskonnollisista syistä tarvitse vannoa lippuvalaa kouluissa.

Seksirikoksista tuomitut kertovat viranomaisten kyltti-määräyksen olleen nöyryyttävä ja häpeällinen, joten he toivovat liittovaltion tuomarin tuomitsevan sen laittomana. Kanteen mukaan viranomaisilla on jo nyt runsaasti keinoja julkaista seksirikoksista tuomittujen nimet, osoitteet ja jopa valokuvat, mutta asuintalon pihalla olevat kyltit ovat jo liikaa.

Oikeussyytteen kohteena oleva sheriffi Gary Long on perustellut päätöstään kylttien pystyttämisestä lasten turvallisuudella. Hän on kertonut hänen toimistonsa jatkavansa oikeustaistelua ja laittavansa kyltit pihoille jatkossakin lasten suojelemiseksi.

Myös monet asukkaista ovat osoittaneet tukensa viranomaisille.

– Kaikkien pitäisi tietää. Kyse on vain perheesi suojelemisesta, paikallinen asukas Janie Bruce sanoi CNN:lle.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja