Mainos

Sharon ja Peres sopivat palestiinalaispolitiikasta

Israelin pääministeri Ariel Sharon (kuvassa) ja ulkoministeri Shimon Peres ovat sopineet palestiinalaispolitiikkaa koskevat erimielisyytensä, paikalliset tiedotusvälineet kertoivat tänään.

Sharon ja Peres kiistelivät aiheesta edellisenä päivänä hallituksen kokouksessa. Sharon oli torjunut aiemmin YK:n pääsihteerin Kofi Annanin esittämän ehdotuksen, että Peres tapaisi Annanin kanssa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin.

Ideologisesti toisistaan eroavat Sharon ja Peres riitelivät julkisesti tiettävästi ensimmäistä kertaa kolme kuukautta jatkuneen hallitusyhteistyön aikana. Israelin radiossa kerrottiin, että miehet olivat päässeet eilisiltana pidetyssä kolmen tunnin tapaamisessa "väliaikaiseen tulitaukoon".

Sharon myöntyi radion mukaan siihen, että ulkoministeri voi pitää poliittisia yhteyksiä palestiinalaisiin pääministerin alaisuudessa. Israelilaisten ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten oli määrä kokoontua maanantaina keskustelamaan viikon jatkuneesta hatarasta tulitauosta.

Kukaan ei haavoittunut palestiinalaiset tekemissä kahdessa kranaatti-iskussa Gazan alueella tänään, Israelin armeijalähteet kertoivat. Hajanaista tulitusta havaittiin myös Länsirannalla. Arafat vetosi Israeliin, ettei tulitauko kestä ilman armeijan vetäytymistä palestiinalaisalueilta ja siirtokuntien rakentamisen keskeyttämistä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.