Mainos

Sharon: Arafat merkitty mies

Israelin pääministeri jatkaa palestiinalaisten johtajan uhkailua. Ariel Sharonin mukaan Jasser Arafatkin voidaan surmata.

Israelin pääministeri Ariel Sharon

Pääministeri Ariel Sharon sanoo Haaretz-lehden haastattelussa, että Israel pitää kaikkia juutalaisia surmaavia henkilöitä "merkittyinä". Sharon pitää siten myös palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafatia merkittynä miehenä, jonka salamurhaamista Israel ei ole sulkenut pois.

Viimeksi eilen illalla pääministeri Sharon sanoi, ettei Arafat välttämättä ole vallassa ikuisesti. Samalla Sharon sanoi, että Arafat on vastuussa juutalaisten murhaamisesta.

Sharonin mukaan Arafat ei vallassa ikuisesti

Israelin pääministeri Ariel Sharon uhkaili myöhään eilen palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatia. Israelilaisten radiokanavien ja tv-aseman mukaan Sharon painotti tiedotustilaisuudessa, että Arafat ei välttämättä ole vallassa ikuisesti.

Aiemmin Israel on syyttänyt Arafatia tuesta Israelia vastaan suunnatuille sotilaallisille hyökkäyksille.

Arafat on ollut yli kaksi vuotta kotiarestissa päämajassaan Ramallahissa. Israel on antanut Arafatille luvan lähteä päämajastaan Ramallahista, mutta hänelle ei ole taattu paluuta sinne

. Palestiinalaiset tuomitsivat puheet

Palestiinalaisten itsehallinto tuomitsi perjantaina Sharonin peitellyn uhkauksen surmata Arafat. Itsehallinnon mukaan lausunto oli "yllättävä kriisin laajentuminen".

- Tämä on vakava uhkaus, jonka tarkoituksena on upottaa rauhanhanke, Arafatin neuvonantaja Nabil Abu Rudeina sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.