Shara sairastui syöpään ja joutui järjestelemään elämänsä uudelleen – 3 tärkeää asiaa, jotka sairaus opetti

Elämää kroonisen rintasyövän kanssa 11:34
Kroonista rintasyöpää sairastava Liisa Mikkonen kertoi ajatuksistaan Huomenta Suomessa lokakuussa 2017.

Shara sai syöpädiagnoosin vuonna 2013 ja joutui päättämään, miten haluaa elämäänsä elää. Syöpä opetti hänelle kolme tärkeää asiaa.

Shara Cohen sai syöpädiagnoosin vuonna 2013. Aina perhekeskeisesti elänyt nainen joutui yllättäen kohtaamaan oman kuolemansa.

– Maailmaani ravisteltiin, kun kohtasin syöpädiagnoosin. Muistan hyvin selvästi, kun konsultoiva lääkäri kertoi, että minulla on rintasyöpä. Ensimmäinen ajatukseni oli: mitä perheelleni tapahtuisi, jos kuolisin? Shara muistelee Thriveglobal-sivustolla.

Shara oli aina pannut perheensä etusijalle ja huolehtinut heistä.

– Sanotaan, ettei kukaan toivo kuolinvuoteellaan, että olisi työskennellyt enemmän, mutta kun kuulin, että minulla on syöpä, halusin vain lähteä lääkäristä ja keksiä tavan tehdä kovempaa tai fiksummin töitä, jotta perheeni olisi taloudellisesti turvassa, jos kuolisin, Shara kuvailee.

"Ajattelin, ettei minulla ole mitään menetettävää"

Yrittäjänä toimiva Shara päättikin sairastuttuaan järjestellä yrityksensä asiat uudelleen. Hänellä ei ollut enää aikaa pelätä. Shara alkoi ottaa riskejä, joita oli aiemmin pelännyt.

– Ajattelin, ettei minulla ole mitään menetettävää, hän kuvaa.

Shara. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Shara sairasti syöpää viisi vuotta. Hän ei kuollutkaan, vaan selätti taudin. Menestyvän yrityksensä Shara myi.

– Opin kolme arvokasta asiaa, jotka olen ottanut mukaani uuteen yritykseeni ja siihen, miten elän, Shara paljastaa.

Syöpä opetti Sharalle nämä asiat

  1. Päätä, mikä sinulle on tärkeää ja varmista, että päämääräsi on joka päivä pitää tämä tärkeä asia turvassa.
  2. Älä pelkää ottaa laskelmoituja riskejä, jos ne auttavat sinua pitämään tai saamaan sen, mikä on tärkeintä sinulle.
  3. Älä huolehdi siitä, mitä muut tekevät ja mikä heidän elämänpolkunsa on. Ainoa polku, josta kannattaa huolehtia, on omasi (ja läheistesi polut).

– Näin minä nykyisin elän. Asuntomme on kaaos, minulla ei ole parhaita ja uusimpia vaatteita, en ole nähnyt "sitä" tai ollut "siellä", mikä nyt onkin trendinä. Nämä asiat eivät ole minulle tärkeitä, Shara kuvailee.

"Juuri sen halusin kuulla"

Sharan uusi yritys keskittyy auttamaan syöpään sairastuneita. Hän itse keskittyy kahteen teini-ikäiseen tyttäreensä, joita haluaa valmistaa elämää varten.

– Paras asia, jonka vanhin tyttöni (12-vuotias) sanoi minulle, kun olin juuri saanut diagnoosini, oli: "Älä huoli, äiti, jos sinä kuolet, minä selviän". Juuri sen halusin kuulla, ja olen varma, että jokainen äiti on samaa mieltä, Shara sanoo.

– Ja kun lopulta koen, ettei minua enää tarvita, en enää huolehdi kuolemisesta.

Lue myös:

    Uusimmat