Barcelonan kriisi syvenee – 18-vuotiaalta superlupaukselta hävytön pyyntö

Espanjan jalkapallojätti Barcelona on paininut vaikean talouskriisin kanssa. Seura menetti aiemmin Lionel Messin ja nyt 18-vuotias superlupaus Ilaix Moriba vaatii 100 000 euron viikkopalkkaa.

Useat vanhemmat pelaajat ovat leikanneet palkkojaan taloustilanteen parantamiseksi, mutta viime kaudella edustusmiehistöön murtautunut Moriba haluaa saada palkankorotuksen. Hänen sopimuksensa on umpeutumassa ensi kesänä.

Barcelonan päävalmentaja Ronald Koeman puhui perjantaina lehdistötilaisuudessa Moriban tilanteesta.

– Puhuin hänen kanssaan 2-3 viikkoa sitten, enemmän ihmisenä kuin valmentajana. Hänen tilanteensa on karmea, koska hän on vasta 18-vuotias. Hän on seuran tulevaisuus ja tiedän, että seura rakastaa häntä, Koeman sanoi.

– Neuvoni on se, että raha ei ole tärkein asia. Totuus on se, että olen pettynyt häneen ja hänen agentteihinsa. Uskon enemmän jalkapalloon kuin rahaan, Koeman jatkoi. 

Moribaa on tarjottu useille Euroopan huippujoukkueille, sillä Barcelona ei peluuta tätä, jos hän ei kirjoita uutta sopimusta. Moriba pudotettiin aiemmin Barcelonan reservijoukkueen kokoonpanosta. RB Leipzig on osoittanut viime päivinä kiinnostuksensa lupaukseen.

Viime kaudella 14 La Ligan ottelua ja yhden liigamaalin viimeistellyt Moriba kertoi, että on joutunut rasististen viestien kohteeksi sopimustilanteen vuoksi. Hän jakoi sosiaalisessa mediassa videon, jossa näkee pelaajan saamia viestejä. Mukana on apina- ja keskisormihymiöitä. Barcelona on tuominnut rasistisen kohtelun. 

Alla Moriban jakama TikTok-video rasistisista viesteistä.

Lue myös:

    Uusimmat