Mainos

Seuraako Ruotsi THL:n esimerkkiä rokotusten keskeyttämisessä?

Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus keskeyttää sikainfluenssarokotukset on noussut esille myös Ruotsissa. Maan viranomaiset tutkivat mahdollista yhteyttä Pandemrix-rokotteen ja narkolepsiatapausten välillä, mutta päätöksiä toimenpiteistä ei ole vielä tehty.

Ruotsin lääkeviranomaisen, Läkemedelsverketin, tiedottaja Mårten Forrest kertoo, että maan sairaanhoitoviranomaiset ovat raportoineet toistaiseksi kahdeksasta narkolepsiadiagnoosista.

Lisäksi ihmisiltä on tullut ilmoituksia eriasteisista oireista, joita Forrestin mukaan myös tutkitaan.

Virasto tiedotti jo viime viikon alussa asettaneensa asiantuntijaryhmän selvittämään mahdollista yhteyttä rokotuksen ja narkolepsian välillä. Tilannetta tutkitaan myös yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa.

Forrest ei usko, että Suomen esimerkki ainakaan välittömästi vaikuttaisi Ruotsin päätöksiin. Prosessi on hänen mukaansa vielä selvitysvaiheessa.

Maan sosiaalihallitus kokoontuu loppuviikon aikana pohtimaan syksyn rokotustilannetta.

- Odotamme lisää tietoa, jonka pohjalta voimme tehdä oikean päätöksen. Seuraamme tilannetta yhteistyössä lääkeviranomaisen kanssa. Tietysti myös keskustelut muiden Euroopan maiden kanssa ovat tärkeitä. Perjantain jälkeen näemme, mihin toimenpiteisiin päädytään, Anders Tegnell Ruotsin sosiaalihallituksesta kertoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.