Seuraa suorana kello 11: Kotimainen maskituotanto käynnissä – ministerit kertovat tuoreimmat tiedot kasvomaskien riittävyydestä

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live näyttää tiedotustilaisuuden suorana kello 11.

Työ- ja elinkeinoministeriö pitää aamupäivällä tiedotustilaisuuden Suomen hengityssuojaintilanteesta. Tilaisuudessa käsitellään kotimaisen suojaintuotannon käynnistymistä, suojainten riittävyyttä ja Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) roolia.

MTV Uutiset Live näyttää tilaisuuden suorana kello 11. Lähetystä voi seurata tämän artikkelin yhteydessä olevalta videolta. 

Hallituksen edustajina tilaisuudessa ovat elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja työministeri Tuula Haatainen (sd.). Lisäksi paikalla on muun muassa kotimaisia hengityssuojaimia valmistavan Lifa Air -yhtiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Mäkipää

Miten paljon kotimaisesta tuotannosta on apua?

Suojainten riittävyys on herättänyt huolta, sillä koronaviruspandemian vuoksi suojavarusteista on ollut pulaa maailmanlaajuisesti.

Suomi on tähdännyt kotimaisen suojaintuotannon käynnistämiseen, jotta sairaalatasoisia maskeja riittäisi kaikille niitä tarvitseville.

Eilen tiistaina Lifa Air kertoi, että se on saanut polkaistua kotimaisen tuotannon käyntiin.

Lisäksi Huoltovarmuuskeskus ja sairaanhoitopiirit pyrkivät edelleen hankkimaan suojaimia Suomeen ulkomailta. Työ- ja elinkeinoministeriön viikko sitten julkaiseman tilannekatsauksen mukaan arvio joidenkin suojavarusteiden riittävyydestä on kohentunut.

Esimerkiksi kirurgisten suu-nenäsuojaimien riittävyys on muuttunut kohtalaisesta hyväksi. Tilannetta on helpottanut esimerkiksi se, että maskeja saadaan hankittua aiempaa paremmin maailmalta. 

Lue myös:

    Uusimmat