Hallitus ja oppositio kokoontuvat puimaan muutoksia tartuntatautilakiin – Marin: "Poikkeusoloihin turvautuminen viimesijainen keino"

25:05
Näin pääministeri Sanna Marin kommentoi tulevia neuvotteluita Säätytalon portaalla aiemmin keskiviikkona.

Kansanedustajat kokoontuvat iltakouluun puimaan tartuntatautilakia.

Tilaisuudessa käsitellään sitä, millaisia muutoksia on tarkoitus tehdä tartuntatautilakiin.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi MTV Uutisille, että tänään käsitellään parlamentaarisesti kaikkien eduskuntapuolueiden kanssa tartuntatautilain kokonaisuutta.

– Se on erittäin iso ja haastava ja moniulotteinen. Pidän tärkeänä sitä, että käymme yhdessä parlamentaarista keskustelua tästä kokonaisuudesta, Marin kommentoi saapuessaan Säätytalolle.

Marin haluaa, että taustat ja informaatio avataan kaikille puolueille huolellisesti, oppositio mukaanlukien.

– Haluamme antaa lisää mahdollisuuksia ja toimivaltuuksia alueille tehdä niitä toimenpiteitä, joilla epidemia saadaan pidettyä hallinnassa.

Marin kommentoi, että eduskunnan perustuslakivaliokunta tulee tekemään huolellista työtä asiassa.

– Valiokunta tekee oman työnsä ja antaa omat arvionsa ja niiden mukaisesti toimitaan. 

Marinin mukaan maskikohu ja opposition epäluottamuskysymys eivät ole vaikuttaneet siihen, etteivätkö puolueet voisi keskustella yhdessä ja etsiä yhteisiä näkökulmia. Kevään kaltaisiin poikkeusoloihin ei enää haluta joutua.

– Teemme kaikkemme, että pystymme normaalilainsäädännön puitteissa pitämään epidemian hallinnassa. Poikkeusoloihin turvautuminen on aina viimesijainen keino ja silloin meillä pitää olla ne kaikki muut välineet käytettynä ennen kuin joudumme poikkeusoloihin turvautumaan ja itse kyllä toivon, että me emme tällaiseen tilanteeseen enää uudestaan joutuisi.

Orpo: Luottamus ei korkeimmalla mahdollisella tasolla

Paikalle saapunut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi, että kokoomus menee kuuntelemaan vakavalla mielellä, mitä hallitus esittää. Orpon mukaan perusteltuja esityksiä ollaan valmiita tukemaan.

Orpon mukaan luottamus ei ole korkeimmalla mahdollisella tasolla viime päivien takia.

Orpon mukaan huolena on että vapauksia kavennetaan liikaa sellaisissa paikoissa missä siihen ei ole tarvetta. Kokoomus on huolissaan etenkin elinkeinovapauteen puuttumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja