Sermin takaa todistaneen uhrin muisti katosi oikeussalissa, kun hänen piti kertoa Mika Moringin asunnolla tapahtuneesta pahoinpitelystä

MTV oikeudessa: Sarjasaalistaja Mika Moringia syytetään 15 väkivaltarikoksesta 8:57
MTV oikeudessa: Sarjasaalistaja Mika Moringia syytetään 15 väkivaltarikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus jatkoi keskiviikkona iltapäivällä Mika Moringin, 51, syytteiden käsittelyä huonomuistisen uhrin kuulemisella. Nainen oli ollut Moringin luona juomassa alkoholia, kun mies oli käynyt hänen kimppuunsa.

Nainen ei tiennyt miksi Moring oli suuttunut hänelle.

Syyttäjä vaatii Moringille rangaistusta yhteensä 15 seksuaali- ja väkivaltarikoksesta.

Keskiviikkona oikeus käsitteli kahta pahoinpitelyä, joissa oli kummassakin eri uhri. MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Moring kiisti ensimmäisen pahoinpitelyn ja nyt toisenkin pahoinpitelyn mutta myönsi syyttäjän kuvaileman tilanteen tapahtuneen. Puolustusasianajaja Matti Nurmelan mukaan nainen alkoi häiriökäyttäytyä ja kaatoi olutta, sotki paikkoja ja metelöi.

Nurmelan mukaan Moring pyysi naista poistumaan ja kun tämä ei suostunut, alkoi työntää ja lopulta käsistä repäisten sai naisen liikkeelle ja ulos asunnostaan.

Oli aamuyö tai varhainen aamu tammikuussa 2022.

Syyttäjän mukaan nainen pyysi naapurilta apua ja tämä soitti hätäkeskukseen.

Uhri todisti sermin takaa

Oikeudenkäynnissä ei saanut valokuvata. Tuomari totesi, että vastaaja ja uhrit vastustivat sitä. Enempää hänen mukaansa päätöstä ei tarvitse perustella.

Nainen oli pyytänyt sermin oikeussaliin hänen ja pahoinpitelystä syytetyn Moringin välille.

Nainen kertoi oikeudessa, että hän tutustui Moringiin kaverinsa kautta. Naisen oli ilmeisen vaikea puhua kokemuksistaan oikeudessa.

Sinä iltana nainen oli kaverinsa Moringin luona. Seurue nautti alkoholia. Nainen ei muista, mistä väkivaltatilanne alkoi. 

Hän kertoi muistavansa ainoastaan sen, että meni hissillä yläkerran naapuriin sen jälkeen, kun oli yrittänyt saada saman kerroksen naapureilta apua, mutta nämä eivät avanneet oviaan.

Nainen kertoi, että hänen puhelimensa ja avaimensa jäivät Moringin luokse.

Uhrilla paljon muistiaukkoja

Naisen mukaan hän pystyi nippanappa astumaan potkusta kipeytyneellä jalallaan. Hän kertoi itkeneensä lamaantuneena uskaltamatta soittaa lääkäriin.

Naisen mukaan hän ei uskaltanut puhua lääkärille mitään. Hän ei tiedä, miksei uskaltanut kertoa siitä tai liikkua julkisella paikalla.

Nainen muistaa kuitenkin, miten poliisi tuli paikalle ja Moring kävi käsiksi häneen. Syyttäjä luki esitutkintapöytäkirjasta, miten nainen oli kertonut heti tapahtuman jälkeen poliisille miehen käyneen hänen hiuksiinsa kiinni ja lyöneen häntä.

Moringin puolustaja tivasi naiselta, miksi hän oli kertonut lääkärille loukanneensa polvensa muuton yhteydessä. Nainen vastasi, ettei uskaltanut kertoa.

Puolustaja tivasi, että miksi hän uskalsi kertoa nyrkillä lyömisen ja tukasta repimisen kuitenkin poliisille. Nainen ei osannut kunnolla vastata tähän. Hän kertoi olevansa tällainen ihminen.

Nainen kertoi, että hänen kaverinsa oli kertonut Moringin pahoinpidelleen tätä kaveria aiemmin.

"Oluttölkki seinään"

Mika Moring piti toisenkin pahoinpitelyn käsittelyn aikana huppua päässään. Huppunsa alta hän kertoi, että hänen ex-vaimonsa oli pyytänyt hakea naisen.

Ex-vaimo ja nainen olivat humalassa. Moringin mukaan nainen oli kimpaantunut yhtäkkiä ja heittänyt kaljatölkin seinään Moringin telkkarin yläpuolelle seinään.

– Se oli kuitenkin 1500 euron telkkari, Moring selitti.

Hän oli pyytänyt naista lähtemään, mutta nainen ei suostunut. Lopulta Moring oli saanut naisen revittyä käsistä ulko-ovelle, jossa nainen oli Moringin mukaan roikkunut molemmin käsin.

– Sitten sain lopulta oven vedettyä kiinni. Siinä se totuus oli kokonaisuudessaan.

Nainen oli soittanut hätäkeskukseen kaksi kertaa. Oikeus kuunteli hätäpuhelutallenteet, joissa molemmissa nainen vaikutti varsin päihtyneeltä.

Naisen mukaan hänelle täysin tuntematon mies oli lyönyt häntä jossakin asunnossa ja hänellä oli iso kuhmu päässä. Nainen ei osannut kertoa kummassakaan puhelussa asunnon osoitetta.

Taustalta kuului miehen ääni, joka sanoi "jos sä et nyt lähde...". Hätäkeskuspäivystäjä pyysi useita kertoja antamaan puhelimen jollekulle, joka osaisi kertoa asunnon osoitteen.

– Anna sille miehelle puhelin, hätäkeskuspäivystäjä sanoi.

– Hän ilmeisesti yrittää heittää teitä pihalle sieltä, senkö takia soitit?

Taustalta kuului miehen ääni: "No niin lähde, lähde menee. Hus, hus!"

Naapuri todisti oikeudessa

Oikeus kuuli myös Moringin naapuria, jonka oven taakse nainen oli ilmestynyt. Naisen mukaan häntä oli lyöty ja potkittu.

Naapuri kertoi, että naisen mukaan häntä oli lyöty ja potkittu. Nainen oli näyttänyt kuhmua päässään ja linkannut jalkaansa.

Naapuri kuvaili ovelleen ilmestynyttä naista hyvin päihtyneeksi ja hänen puheitaan sekaviksi. Nainen poukkoili asioissa, mutta naapuri ei osannut sanoa, johtuiko se päihtymyksestä vai liittyikö käytös naisen persoonaan.

Juttu päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat