Kadonneiden tappajaksi epäiltyä Mika Moringia epäillään taas uudesta rikoksesta – käräjäoikeus vangitsi

3:12
Mika Moring vangittiin Helsingin käräjäoikeudessa useista rikoksista epäiltynä edellisen kerran viime joulukuussa. Mies peitteli kasvojaan vangitsemisistunnon aluksi.

Kahden kadonneen naisen taposta sekä useista seksuaali- ja väkivaltarikoksista epäiltyä Mika Moringia epäillään jälleen uudesta rikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus määräsi miehen vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä 16. tammikuuta viime vuonna tapahtuneesta pahoinpitelystä. Käräjäoikeus päätti tutkintavankeudesta eilen.

MTV Uutiset ei tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa kommentoimaan uutta rikosepäilyä. Tiedossa ei ole, millaisesta rikosepäilystä pahoinpitelyn osalta on kyse. 

Moringin tilanteeseen käräjäoikeuden päätöksellä ei ole merkittävää vaikutusta, sillä mies on jo valmiiksi tutkintavankeudessa useista muista rikoksista epäiltynä.

Moringia epäillään muun ohella useista raiskauksista ja kahdesta vapaudenriistosta. Mies vangittiin näistä rikoksista epäiltynä joulukuussa.

Moringin uskotaan myös liittyvän 28-vuotiaan Katja Miinalaisen katoamiseen. Moringia epäillään asiaan liittyen taposta.

Miinalainen katosi jäljettömiin viime elokuussa liikuttuaan Moringin seurassa. Samoin kävi 35-vuotiaalle Saara Arvalle, joka katosi kesällä 2019. Moringia epäillään taposta myös Arvan tapauksessa.

1:05
MTV Uutiset kertoi Saaran Arvan tapauksesta muun muassa vuosi katoamisen jälkeen.

Poliisi on kehottanut miehen mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä. Miehen uskotaan syyllistyneen vuosien varrella useisiin muihin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Osin tästä syystä poliisi on antanut myös miehen nimen ja kuvan julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja