Sergey Hilman järkyttyi kokemastaan katuhäirinnästä – uhkaava käytös lisääntynyt nuorten keskuudessa: "Ulkomailla ei mitään vastaavaa"

Sergey Hilman kertoo plastiikkakirurgisen toimenpiteensä komplikaatioista:"Olisin toivonut, että joku olisi kertonut" 2:59
Sergey Hilman koki komplikaatioita kauneuskirurgisista toimenpiteistään: "Olisin toivonut, että joku olisi kertonut"

Ulkomailla runsaasti matkustanut Hilman ei ole kokenut Suomen ulkopuolella vastaavaa.

Sisällöntuottaja Sergey Hilman kertoo kohtaamansa katuhäirinnän lisääntyneen merkittävästi erityisesti Suomessa. Marko Björs - Rakkauden seikkailu -ohjelmasta tuttu Hilman ei osaa tarkalleen sanoa sitä, mistä häirintä johtuu.

– En tiedä johtuuko tämä siitä, että ihmiset villiintyvät kesäisin vai siitä, että ihmiset tunnistavat minut aikaisempaa paremmin, Hilman pohtii.  

Hilman liikkuu kadulla tavalliseen tapaan, eikä hän omalla käytöksellään anna perusteltua syytä huuteluun.

– Koen, että liikun kadulla täysin normaalisti enkä provosoi ihmisiä. Elän hyvin tavallista elämää enkä ymmärrä, mitä huutelijat pyrkivät saavuttamaan toiminnallaan.

Hilmanin mukaan suurin osa huutelijoista ja törkeästi käyttäytyvistä henkilöistä on teini-ikäisiä. Samalla hän uskoo, että huutelua saattaa lisätä nuorten oma pahoinvointi.

– Viesti, jonka haluan antaa on se, että kotona vanhemmat muistuttaisivat nuoriaan erilaisuuden hyväksymisestä.

Se mikä Hilmania huolestuttaa erityisesti on se, että vastaavaa toimintaa hän ei koe koskaan ollessaan ulkomailla.

– Kaikki tapaukset ovat sattuneet Suomessa. Matkustin tänä kesänä useaan otteeseen ulkomailla, jossa en ole kokenut mitään vastaavaa.

Erityisen pelottavaa häirinnästä tekee se, että toisinaan huutelijat myös käyttäytyvät agressiivisesti ja uhkailevat väkivallalla.

– Koskaan ei voi tietää sitä, konkretisoituuko uhkaus vai ei.  Yleensä heille ei myöskään uskalla sanoa mitään takaisin, koska se tilanteen eskaloituessa jää auttamatta altavastaajaksi.  

Eräässä tilanteessa teinijoukko huuteli Hilmanille lähijunassa, että hänet pitäisi hakata.

– Siellä oli paljon ihmisiä jotka näkivät ja kuulivat tilanteen, mutta eivät tehneet mitään tai puuttuneet tilanteeseen. Se oli todella surullista.

Vastaavia tapauksia on useita. Toisinaan hän kertoo kohtaavansa häirintää jopa tavallisessa ruokakaupassa asioidessaan.

– Henkilökunta ei ole puuttunut häirintään millään tapaa esimerkiksi ruokakaupassa asioidessani, vaikka syytä olisi ollut. Olisiko tilanne ollut eri, jos kohteena olisi ollut toisenlainen henkilö?

– Nuoriso voi huonosti, mutta heiltä puuttuu myös käytöstavat. Kiusaamista on ollut aina, mutta meidän olisi tärkeää miettiä keinoja sen vähentämiseksi.

Hilman kertoi hiljattain kokemuksestaan myös sosiaalisessa mediassa, jossa vastaava toiminta on tuomittu jyrkästi.

– Olen kiitollinen siitä, että somessa kokemuksiini on otettu kantaa ja toimintatavat on tuomittu jyrkästi. Tiedän mikä olen, joten mitä huutelijat pyrkivät saavuttamaan huutelemalla ”homo”. Se kertoo enemmänkin heistä kuin minusta.

Huutelijoille Hilman ei kuitenkaan halua antaa liian suurta painoarvoa, sillä hän on ylpeä omasta matkastaan omaksi itsekseen. 

– Olen ylpeä siitä kuka olen ja siitä, että olen päätynyt tähän pisteeseen, jossa voin todeta olevani onnellinen.

Hilman on puhunut avoimesti kauneuskirurgisista toimenpiteistään. Katso video!

Tv-kasvo Sergey Hilman avoimena kauneusleikkauksistaan – pienensi otsaansa 19-vuotiaana 7:16


Lue myös:

    Uusimmat