Serena Williams avautui tuomarityöskentelystä lehdistötilaisuudessa: "Mielestäni se oli seksistinen kommentti"

Serena Williams hävisi US Openin finaalissa Naomi Osakalle erin 6-2, 6-4. Yhdysvaltalaisella Williamsilla riitti sanottavaa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Videolla Tulosruudun kuvaa naisten finaalista.

Kärhämä erotuomari Carlos Ramoksen kanssa alkoi siitä, kun hän oli syyttänyt Williamsia kentän ulkopuolisen valmennuksen saamisesta. Sen jälkeen Ramos ei myöntänyt Williamsille pistettä, vaan oli antanut varoituksen aikaisemmasta tapahtumasta. 

Tätä Williams ei sulattanut vaan huusi tuomarille kurkku suorana ja syytti tätä varkaaksi. Hän sai lopulta pelirangaistuksen tapahtuneesta. Williams ei voinut hyväksyä lehdistötilaisuudessa saamansaan kohtelua. 

Häneltä kysyttiin, että mikä olisi se asia, jonka hän muuttaisi tapahtuneesta.

– En tiedä, ajassa ei tosiaan voi mennä taaksepäin. En voi kuitenkaan istua tässä ja todeta, että hän ei olisi varas. Hän vei pelin minulta. Olen nähnyt muiden miesten kutsuvan tuomareita useilla eri nimityksillä, Williams aloitti.

– Olen tässä taistelemassa naisten oikeuksien puolesta ja naisten tasa-arvon puolesta. Siinä vaiheessa, kun minä sanon häntä varkaaksi ja hän ottaa siitä syystä minulta pelin, niin minusta alkoi tuntua, että se oli seksistinen kommentti, Williams sanoi. 

Williams nosti myös esiin kohua aiheuttaneen Alize Cornetin paidan kääntämisen.

– Hän ei ole koskaan ottanut peliä mieheltä, joka on kutsunut häntä varkaaksi. Se räjäyttää mieleni. Jatkan kuitenkin taistelua naisten ja tasa-arvon puolesta. Naispelaajan tulisi saada ottaa paita pois saamatta sakkoa. Tämä on häpeällistä, Williams jatkoi. 

– Minusta tuntuu, että, kun joudun kokemaan tämän, niin tämä toimii vain ennakkotapauksena seuraavalle ihmiselle, jolla on tunteita, joka haluaa ilmaista itseään. Hän haluaa olla vahva nainen, ja heille sallitaan se tämän päivän tapahtumien takia. Se ei ehkä onnistunut minun kohdalla, mutta se tulee toimimaan seuraavan ihmisen kohdalla, Williams päätti. 

Williams on voittanut urallaan 23 Grand Slamiä.

Lue myös:

    Uusimmat