Mainos

Serbit eivät saapuneet uurnille Kosovossa

Uusi parlamentti on tärkeässä asemassa, kun maakunnan tulevaisuutta ja mahdollista itsenäisyyttä aletaan pohtia.

Kosovossa on tänään äänestetty paikallisparlmanetin vaaleissa. Nyt valittava 120-paikkainen parlamentti on avainasemassa, kun maakunnan tulevaisuudesta ja mahdollisesta itsenäisyydestä keskustellaan YK:ssa ensi vuonna.

YK kehotti kosovolaisia uurnille, mutta illansuussa näytti siltä, että kehotukset kaikuivat kuuroille korville serbialueilla.

Mitrovican kaupungin serbiosan äänestyspaikalla ei käynyt aamun aikana yhtään ainutta äänestäjää. Gracanican kaupungissa puolestaan 5000 serbiasukkaasta viisi oli käynyt äänestämässä puoleen päivään mennessä.

Serbipuolueet kehottivat boikotoimaan vaaleja

Serbipuolueet ovat kehottaneet äänestäjiä boikotoimaan vaaleja yhtä vaaliliittoa lukuun ottamatta. Myös Serbia-Montenegron pääministeri Voijislav Kostunica on kehottanut serbejä boikotoimaan vaaleja. Maakunnan 100 000 serbiä asuvat albaanien joukossa Kfor-rauhanturvaajien suojeluksessa. Kosovolaisista noin 90 prosenttia on albaaneja.

Kosovossa on noin 18 000 rauhanturvaajaa. Vaalien turvaamiseksi Nato lähetti alueelle 2000 ylimääräistä rauhanturvaajaa.

Kosovossa on kaikkiaan noin 1,4 miljoonaa äänioikeutettua.

(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.