Mainos

Serbijoukkojen vetäydyttävä 11 päivän kuluessa

Serbijoukkojen on vetäydyttävä Kosovosta 11 päivän kuluessa Naton ja Jugoslavian välisen vetäytymissopimuksen mukaan. Ilmaiskujen lopettamiseksi Nato vaatii, että serbien on aloitettava joukkojensa vetäminen jo tänään.

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen sanoi kuitenkin, että serbijoukkojen hidasteleminen tai väkivaltaisuudet johtavat auttamatta ilmaiskujen uudelleen aloittamiseen. Ilmavoimien kenraali Joseph Ralston kertoi eilen, että sopimus jakaa Kosovon pohjoiseen, keskiseen ja eteläiseen alueeseen.

Serbien täytyy aloittaa vetäytyminen pohjoisvyöhykkeeltä viimeistään vuorokauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Viiden päivän kuluessa serbijoukkojen täytyy olla poistuneita eteläiseltä alueelta aina Albanian ja Makedonian rajaa myöten. Viimeistään 11 päivän kuluttua kaikkein joukkojen täytyy olla vedetty Kosovosta.

Vetäytymissopimus kieltää kaikki Jugoslavian armeijan lennot Kosovossa ilman Naton lupaa. Lauantaihin mennessä Jugoslavian ilmantorjuntalaitteet ja -aseet täytyy olla siirrettyinä ainakin 25 kilometrin päähän Kosovosta.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.