Serbialta valitus Fifalle – rajuja syytöksiä tuomarin puolueellisuudesta, todisteena videomateriaalia: "Koko maailma näki"

Serbia on tehnyt Kansainväliselle jalkapalloliitolle Fifalle valituksen tuomaritoiminnasta perjantain Sveitsi-ottelussa jalkapallon MM-kisoissa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pääkuvan videolla kohokohtia perjantain kisapäivästä.

Ottelu päättyi Serbian 1–2-tappioon, joka tuntui maan leirissä karulta. Serbian jalkapalloliitto syyttää ottelun tuomaria Felix Brychia puolueellisuudesta.

– Olemme toimittanee eteenpäin seitsemän videotallennetta, jotka osoittavat selvästi Brychin taipumuksen tehdä päätöksiä maajoukkuettamme vastaan, Serbian jalkapalloliitto tiedotti.

– Videomateriaali osoittaa Brychin kaksoisstandardit keltaisten korttien heiluttamisessa. Hän varoitti meidän avainpelaajiamme äkkiä, mutta ei tehnyt samaa samankaltaisissa tilanteissa toiseen suuntaan.

Yksi kiistanalaisista tilanteista nähtiin toisella jaksolla 1–1-tasatilanteessa, kun Serbialle jätettiin tuomitsematta rangaistuspotku. Sveitsin puolustajat Stephan Lichtsteiner ja Fabian Schär tarttuivat kiinni Serbian Aleksandar Mitroviciin, ja koko kolmikko kaatui kentälle. Tuomari Brych päätti olla turvautumatta VAR-videotarkisteluun.

Serbian mukaan päätös olla tuomitsematta rangaistuspotkua oli kaikkein "räikein huono päätös". Serbian jalkapalloliitto huomautti, että rangaistuspotku olisi voinut muuttaa ottelun kulun.

– Koko maailma näki rangaistuspotkun paitsi Brych, ja tilanteen olisi pitänyt mennä VAR-analyysiin, Serbian lajiliitto jyrisi.

– Ihmettelemme, miksi Serbia on MM-kisojen ainoa joukkue, jonka ottelussa tuomitsija päätti jättää huomiotta kiistanalaiset tilanteet. Tämä herättää oikeutetun kysymyksen siitä, käytetäänkö VAR:ia valikoidusti.

Xherdan Shaqiri maalasi Sveitsin 2–1-voittomaalin Serbiaa vastaan lopulta toisen jakson lisäajalla.

Tulos oli Serbialle karvas. Se on nyt lohkossa kolmantena, pisteen perässä kärkikaksikkoa Brasilia ja Sveitsiä. Serbia kohtaa lohkon päätöspelissään suuren mestarisuosikin Brasilian.

Lue myös:

    Uusimmat