Brasilian jatkopaikka työn takana – häikäisevät taidonnäytteet mutkistivat lohkon tilannetta

Sveitsi kukisti Serbian loppuhetken maalin myötä 2–1 jalkapallon MM-kisojen alkulohko-ottelussa Venäjän Kaliningradissa. Tulos mutkisti lohkon tilannetta.

Pääkuvan videolla perjantain MM-kisapelien kohokohtia.

Serbia siirtyi ottelussa johtoon jo viidennellä minuutilla, kun Aleksandar Mitrovic puski Dusan Tadicin tarkasta keskityksestä pallon reppuun.

Sveitsi tasoitti toisella jaksolla, kun Granit Xhaka tykitti Xherdan Shaqirin laukauksen paluupallon kierteisellä hirmukudilla oikeaan kulmaan. Xhakan häikäisevä laukaus lähti rangaistusalueen takaa.

Shaqiri iski Sveitsin voittoon 90. minuutilla läpiajosta Mario Gavranovicin laatusyötön jälkeen.

Lohkon kimurantti tilanne

Brasilialla ja Sveitsillä on nyt molemmilla neljä pistettä. Serbia hengittää niskaan kolmella pinnallaan.

E-lohkon viimeisissä otteluissa Serbia kohtaa Brasilian ja Sveitsi Costa Rican, joka on nollalla pisteellä jo ulkona jatkotaistelusta.

Sveitsi on Costa Ricaa vastaan ennakkosuosikki, ja mikäli se saa ottelusta pisteenkin, Brasilialla ei ole varaa hävitä Serbialle. Siinä tapauksessa brassit jäisivät ulos jatkosta.

Turnauksen mestarisuosikiksi laskettu Brasilia ei päässe Serbiaakaan vastaan helpolla – brassien kone on toistaiseksi jopa yskinyt. Costa Ricaa vastaan Brasilia onnistui maalinteossa vasta toisen jakson lisäajalla ja nappasi kahdella loppuhetkien osumallaan 2–0-voiton.

E-lohkon päätöskierros pelataan ensi keskiviikkona.