Ruotsalaisikonit raivostuivat tuomarille – eivät sulattaneet tätä tilannetta: "Miksi VAR on olemassa?"

3:15
Katso kohutilanne sekä ottelun maalit videolta.

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkue jäi tiistai-iltana tasapeliin Sloveniaa vastaan ja putosi tappion myötä Kansojen liigan C-liigaan. Ottelun alkuhetkillä nähtiin kohahduttava tilanne, josta Ruotsin Viaplayn asiantuntijoiden Freddie Ljungbergin ja Sebastian Larssonin mielestä paikasta olisi kuulunut viheltää rangaistuspotku.

Ottelua oli pelattu vajaat kahdeksan minuuttia, kun Viktor Claessonille pelattiin pallo vetopaikkaan boksin sisällä. Slovenian Gorenc Stankovic tuli vauhdilla Claessonin selkään, mutta ottelun erotuomari Felix Zwayer ei antanut tilanteesta pilkkua. 

– Se oli mielestäni varma pilkku. Sehän on työntö selkään, joten se on katastrofaalista, että VAR ei tuominnut sitä jälkikäteen erotuomarin missauksen jälkeen. Se on päivänselvää, hän tulee ja antaa rugbytaklauksen selkään, Ljungberg totesi.

– Se on mielestäni täysin uskomatonta. Tässä mietitään, että miksi VAR on olemassa. Tässä he menevät vain suojelemaan omaa tuomariaan, Larsson lisäsi.

– Kun näkee tällaista, niin VAR:in käytöllä ei ole mitään merkitystä. Siitä tulee vain politiikkaa pelaajien ja tuomarien välillä ja tuomarit haluavat suojella toisiaan, Ljungberg sanoi.

Ruotsin tasapeli merkitsi sitä, että se jäi lohkossaan viimeiseksi ja putoaa C-liigaan. Samalla vahvistui, että Ruotsi on ensi EM-karsintojen lohkoarvonnassa kolmannessa korissa. Suomi on kakkoskorissa.

Katso pääkuvan videolta kohutilanne sekä ottelun maalit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja