Mainos

Serbia esitteli uuden viestintälain

Serbian viranomaiset esittelivät tänään uuden viestintälain, joka rajoittaa maassa toimivien yksityisten televisio- ja radioasemien määrää. Tiedotusministeri Radmila Milentijevicin mukaan uusi laki "takaa täydellisen toimintavapauden viestimille".

Serbian parlamentin on määrä käsitellä hallituksen lakiesitystä kevään kuluessa. Lehdistövapaus on ollut Serbian opposition keskeisiä vaatimuksia sen ohella, että presidentti Slobodan Milosevicin hallituksen olisi opposition mielestä erottava.

Lakiesitys osoittaa kuitenkin, että hallitus aikoo jatkossakin pitää viestimet tiukassa otteessaan. Etenkin se haluaa valvoa yksityisiä ja paikallisia televisioasemia. Lakiesityksen mukaan yksi omistaja ei saa omistaa yli 20 prosenttia Serbiassa ilmestyvistä päivälehdistä eikä lähettää radio- tai televisio-ohjelmia, joiden "peitto on yli 25 prosenttia väestöstä".

Valtakunnalliset ohjelmat hallituksen ohjissa

Konkreettisesti määräykset tarkoittavat, että vain hallituksen asemat voivat lähettää valtakunnallista ohjelmaa. Muiden täytyy ilmoittaa viranomaisille, minkä neljänneksen Serbiasta ne aikovat kattaa.
-Tämä on monopolien vastainen säännös. Sen tarkoitus on suojella yksityissektoria yhden ihmisen tai yhden instituution monopolilta, selitti Milentijevic.

Hallituksen valvomat viestimet vähättelivät johdonmukaisesti kolme kuukautta kestäneiden mielenosoitusten laajuutta ja merkitystä. Suurimmalle osalle Serbian väestöstä hallituksen valvomat viestimet tarjoavat ainoan tiedonlähteen. Vain harvoilla on mahdollisuus seurata esimerkiksi kansainvälisten satelliittikanavien lähetyksiä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.