Mainos

Separatistialueiden pikaruokalat matkivat McDonaldsia – "Raaka-aineemme tulevat Suomesta"

Itä-Ukrainan separatistialueella toimivan hampurilaisravintolan johtaja kertoo raaka-aineidensa olevan peräisin Suomesta.

Johtajan mukaan pakastettuina Venäjän kautta tulevien raaka-aineiden laatu on jopa parempi kuin McDonald'silla, jonka entisissä tiloissa Luhanskin kaupungissa sijaitseva ravintola toimii.

– Vaikka raaka-aineissa on samankaltaisuuksia, me emme ole McDonald's, pelkälle etunimellään esiintyvä johtaja Sergei sanoo.

Burger-nimellä toimiva ravintola kuitenkin matkii McDonald'sin yritysilmettä ja tuotteita. Asiakkaat eivät esimerkiksi voi tilata kuuluisaa Big Mac -hampurilaista, mutta sen sijaan listalta löytyy Big Mag. Pikaruokapaikka on hyvin suosittu, vaikka vaikeudet raaka-aineiden hankkimisessa konfliktialueelle ovat nostaneet hintoja.

McDonald'sin entiset tilat on otettu käyttöön myös separatistialueen toisessa tärkeässä kaupungissa Donetskissa. Siellä amerikkalaisketjua imitoidaan DonMak-toiminimen alla.

Vuonna 2014 Itä-Ukrainan separatistialueet jättänyt McDonald's korostaa, ettei yhtiöllä ole mitään tekemistä ketjun omistamissa tiloissa toimivien yritysten kanssa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.