Tässä on Venäjän "McDonald'sin" uusi logo – meneekö röyhkeä nimiehdotus läpi?

Uncle Vanya's on McDonald’sin törkeä kopio Venäjällä – taiteilijan näkemys kuvitteellisista ravintolan avajaisista 0:15 Uncle Vanya's on McDonald’sin törkeä kopio Venäjällä – taiteilijan näkemys kuvitteellisista ravintolan avajaisista
KATSO MYÖS VIDEO: Uncle Vanya's on McDonald’sin törkeä kopio Venäjällä – tässä taiteilijan näkemys kuvitteellisista ravintolan avajaisista. Videon on tehnyt 3D-taitelija Mazur Gleb.

Pikaruokajätti McDonald's vetäytyi Venäjältä, mutta paikallinen yritys aikoo nyt jatkaa toimintaa uudella nimellä sekä logolla. Uuden logon kuvan löydät artikkelin keskeltä.

MTV Uutisten sivuilla kerrottiin toukokuussa McDonald'sin vetäytyneen Venäjältä ja myyneen liikentoimintansa paikalliselle toimijalle. Pikaruokajätti sulki jo maaliskuusa kaikki yli 800 ravintolaansa Venäjällä.

McDonald's ehti toimia Venäjällä yli 30 vuoden ajan. Ketju avasi ensimmäisen ravintolansa Moskovassa vuonna 1990, hieman ennen Neuvostoliiton romahdusta.

Liiketoimintojen myynnin jälkeen ravintolat eivät ole enää voineet käyttää McDonald'sin nimeä, logoa, brändiä tai ruokalistaa.

Venäjän "Mäkkärin" uusi logo – piilotettu M-kirjain?

Nyt Mäkkärin liiketoiminnat ostanut venäläisyritys Sistema PBO on julkaissut pikaruokaketjun uuden logon. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Immateriaalioikeuksiin perehtynyt asianajaja Josh Gerben julkaisi Twitter-tilillään Venäjän uuden "McDonald'sin" patenttihakemuksen. Hakemuksen perusteella logovaihtoehtoja on kaksi. Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

BBC:n mukaan uusien “Mäkkärien” on määrä avautua sunnuntaina. Venäjän valtion omistama uutistoimisto TASS kertoo, että ravintoloita avautuu sunnuntaina viisitoista.

Pikaruokaketjun logossa näkyy ympyrä ja kaksi viivaa, joiden sanotaan symboloivan hampurilaista ja ranskalaisia. 

– Logon vihreä tausta symboloi tuotteiden laatua ja palvelua, johon asiakkaamme ovat tottuneet, Sistema PBO:n edustaja kommentoi venäläiselle uutistoimistolle.

McDonald'sista saattaa tulla Venäjällä "Se sama"

Vielä ei ole varmaa tietoa siitä, mikä Venäjän uuden ”McDonald’sin” nimeksi on tulossa. BBC kertoo, että Izvestia-lehden mukaan Sistema PBO:lla on kahdeksan eri nimivaihtoehtoa uudelle ketjulle. Nämä nimet on toimitettu paikalliselle venäläiselle patenttiviranomaiselle. 

Lehtitietojen mukaan nimivaihtoehtojen joukossa on muun muassa "Tot Samyi", joka kääntyy muotoon "se sama". Nimi saattaa nokkelalla, jopa röyhkeällä tavalla viitata siihen, että kyseessä on sama McDonald’s kuin ennenkin, mutta vain uudella nimellä. Toinen nimivaihtoehto ketjulle on lehtitietojen mukaan "Svobodnaya Kassa" eli "vapaa kassa".

Lähteet: BBC, Moscow Times

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat