Mainos

Sentran liikevaihto yli 1,5 miljardia

Sentra-konsernin liikevaihto nousi maalis-elokuussa 1526,8 miljoonaan markkaan, kun se vastaavaan aikaan vuotta aiemmin oli 391,5 miljoonaa markkaa. Liikevaihdon kasvu johtui Sentraan toukokuun alusta liitetystä Suomen Sparista, jonka osuus liikevaihdosta oli 1190,7 miljoonaa markkaa.

Sentran voitto kuuden kuukauden tilikaudelta oli tiistaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 48,9 miljoonaa markkaa. Käyttökatetta yhtiö keräsi 83,3 miljoonaa markkaa eli 5,5 prosenttia liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos oli 37,50 markkaa ja oma pääoma osaketta kohti 168,49 markkaa.
Sentra luopui katsauskaudella kokonaan pikaruokatoiminnasta ja keskittyy päivittäistavarakauppaan. Elokuun lopussa Sentran ketjuihin kuului 339 Spar-myymälää, 19 Rabatti-myymälää ja yhdeksän Priima-myymälää.

Sentran tilikausi on muutettu kalenterivuodeksi. Tänä vuonna kymmenkuukautisen tilikauden liikevaihto nousee osavuosikatsauksen mukaan noin 2800 miljoonaan markkaan. Konsernin rakennemuutoksen vuoksi ei vertailulukuja ole käytettävissä.
Yhtiön johto arvioi neljän viimeisen kuukauden tuloksen olevan normaalin kausivaihtelun vuoksi alkukuukausia heikomman. Koko tilikauden tulos ei poikkea olennaisesti tähän mennessä kertyneestä, arvioidaan katsauksessa.

Sentran taseen loppusumma oli elokuun lopussa 795,0 miljoonaa markkaa. Omaa pääomaa taseessa on 175,9 miljoonaa markkaa. Pitkäaikainen vieras pääoma oli 28,4 miljoonaa markkaa ja lyhytaikainen vieras pääoma 554,5 miljoonaa markkaa.
Sentran hallitus esitti tiistaina joulukuussa pidettävälle ylimääräiselle yhtiökokoukselle yhtiön toiminimen muuttamista Suomen Spariksi. Muutos tulee ehdotuksen mukaan voimaan samanaikaisesti kun Suomen Spar Oy sulautuu Sentraan.
STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.