Senaatintorille aukeaa kesällä jättiterassi – Helsinki toivoo kotimaanmatkailijoista apua ravintoloille ja terassista ilahdutusta kaupunkilaisille: "Se on ainoa tapa, jolla ravintolat pärjäävät kriisin yli"

10:19
Katso videolta, millaisia pysyviä vaikutuksia pormestari Jan Vapaavuori uskoo koronaviruskriisillä olevan Helsingin ravintoloille. Videolla myös Torikeorttelien kauppapaikkajohtaja Peggy Bauerin haastattelu.

Ravintolat ja terassit saavat avata ovensa ensi viikolla. Helsingin kaupunki suunnittelee kaupungin ytimeen Senaatintorille kesän ajaksi suurta terassia, jolla kaupunki haluaa kannustaa ihmisiä käyttämään paikallisia ravintolapalveluita.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori toivoo, että kotimaan matkailijat löytäisivät alkavana kesänä myös maamme pääkaupunkiin.

Pormestari sanoo, että ravintoloilla on suuri merkitys Helsingille.

– Meillä on valtavan hieno ravintolakulttuuri Helsingissä ja se on tällä hetkellä suuressa ahdingossa. Haluamme kannustaa helsinkiläisiä ja miksei kaikkia suomalaisia käyttämään paikallisia ravintolapalveluita. Se on ainoa tapa, jolla ravintolat loppujen lopuksi pärjäävät tämän kriisin yli.

Vapaavuori toivoo Senaatintorin jättiterassista paitsi helpotusta paikallisille ravintolayrittäjille, mutta myös ilahdutusta kaupunkilaisille.

– Viimeiset kolme kuukautta ovat olleet aika kurjaa aikaa täällä Helsingissäkin. Nyt kun kesä tulee ja rajoitukset höllentyvät, haluamme tehdä jotakin sellaista, joka vähän ilahduttaa ja piristää helsinkiläisiä.

Terassialueesta olisi tiettävästi tulossa Suomen suurin. Alueen suunnittelu on yhä kesken. Kaupunki tiedottaa suunnitelman yksityiskohdista myöhemmin.

Vapaavuori: New Yorkin tai Lontoon sijaan voi matkata Helsinkiin

Helsinki toivoo nyt kotimaisia turisteja vierailuille, kun ulkomaalaiset turistit ovat pitkälti jäämässä kotimaihinsa koronavirustilanteen takia. 

– Näissä ravintoloissa käy normaalioloissa valtava määrä myös ulkomaalaisia, jotka osaltaan ylläpitää meillä hyvää ravintolatarjontaa, ja nyt kun sitä ei ole, niin sitten tietenkin maakuntien vierailla on entistäkin suurempi merkitys. Että voisi sanoa näin että, kun New Yorkiin tai Lontooseen tai Tukholmaankaan ei pääse, niin lähin paikka, johon pääsee, on Helsinki. Kannustamme kesäretkeilyä tänne Helsinkiin, Vapaavuori sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja