Helsingin huima suunnitelma tulevalle koronakesälle: Rakennetaanko Senaatintorille Suomen suurin terassialue? – "Toteutuksen tulee olla tyylikäs"

Onnea koronakriisin keskellä: Elena ja Alexander sanoivat tahdon muuttuneista hääsuunnitelmista huolimatta, hääkuvat otettiin autiolla Senaatintorilla –"Asiat menivät niin kuin kuuluikin" 0:19
Katso yllä oleva video: Koronakriisin keskellä avioitunut pari otti hääkuvansa autiolla Senaatintorilla.

Helsingin kaupunki kaavailee Senaatintorille suurta terassialuetta. Asiasta kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Lisäksi kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kaupunki pyrkii toimillaan piristämään keskustan elinvoimaa ja ravintolatoimintaa koronaviruksen aiheuttaman haasteellisen tilanteen vuoksi.

Katso yllä oleva video: Koronakriisin keskellä avioitunut pari otti hääkuvansa autiolla Senaatintorilla.

– Yksi keskeisistä uusista avauksista on mahdollisuus toteuttaa Senaatintorista kesän 2020 kiinnostavin terassi- ja palvelualue sekä kohtaamispaikka, tiedotteessa kerrotaan.

Vapaavuoren mukaan keskustan elinvoimaisuus on kriisistä toipuvalle Helsingille erityisen tärkeää.

Pormestari painottaa kotimaanmatkailun roolia, sillä ulkomailta suuntautuva matkailu saattaa olla vielä pitkäänkin pysähdyksissä.

– On varmistettava, että Helsinki ja Helsingin ydinkeskusta koetaan paikaksi, joka tarjoaa turvallisia kaupunkielämyksiä niin meille helsinkiläisille kuin muualta Suomesta tuleville vierailijoille, Vapaavuori toteaa tiedotteessa.

"Toteutuksen tulee olla tyylikäs"

Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään läpihuutojuttu, vaan Senaatintorin avaaminen edellyttää vielä paljon suunnittelua.

Toistaiseksi ei ole tiedossa tarkempia suunnitelmia, millaisia palveluja Senaatintorille on kaavailtu.

Kaupunki aikoo tiedottaa yksityiskohdista lisää myöhemmin.

– Kyseessä on kulttuurihistoriallisesti erittäin merkittävä paikka, joten toteutuksen tulee olla tyylikäs ja arvokkaan alueen kokonaisilmettä kunnioittava, tiedotteessa todetaan.

Terassien laajentamisesta aiempaa helpompaa

Lisäksi kaupunki on päättänyt luopua myös kesäkuun vuokrien perinnästä ravintolaterassien osalta. Aiemmin kaupunki päätti, ettei se peri vuokramaksuja huhtikuun ja toukokuun ajalta.

Myös terassien laajentamisesta kaupunki aikoo tehdä aiempaa helpompaa.

Ravintolat saavat avata ovensa jälleen 1. kesäkuuta alkaen, mutta ravintolan sisäpaikkojen määrä on rajoitettu puoleen. Sen sijaan ulkoterasseilla olevien asiakkaiden määrää ei rajoiteta.

Lue myös:

    Uusimmat