7:10

Tällaista "superterassia" Helsingin Senaatintorille kaavaillaan – idea jakaa mielipiteet: "Mieluummin ravintolapöydät siellä kuin turistibussit"

Ravintolat ja terassit saavat avata ovensa 1.6.2020 alkaen tietyin rajoituksin. Samalla Helsingin kaupunki kaavailee keskeiselle paikalle, Senaatintorille kesän "superterassia". Mitä torille on suunnitteilla ja mitä mieltä kaupunkilaiset ovat suunnitelmista?

Toukokuussa uutisoitiin, että Helsingin kaupunki kaavailee Senaatintorille suurta terassialuetta. Asiasta kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori. Lisäksi kaupunki kertoi asiasta tiedotteessaan. Tarkoituksena on piristää keskustan elivoimaa sekä ravintolatoimintaa  koronaviruksen aiheuttaman haasteellisen tilanteen vuoksi.

– Yksi keskeisistä uusista avauksista on mahdollisuus toteuttaa Senaatintorista kesän 2020 kiinnostavin terassi- ja palvelualue sekä kohtaamispaikka, tiedotteessa kerrottiin.

MTV Uutisten Uutisaamussa selvitettiin lisätietoja Senaatintorin superterassin suunnitelmista. Terassialue on tarkoitus totetutaa väliaikaisin rakentein ja paikan päällä on jo laskeskeltu torin kivipinnan ruudukoita. 

– Rupesin miettimään tulevaa projektia ajatellen, että kuinka paljon terassipöytiä tänne voisi mahtua. Huomasin, että tuossahan on tuollaisia ruutuja, että kuinkas leveitä ne onkaan. Oikeastaan siis ihan vitsillä, mutta kuitenkin oli kiinnostavaa laskea ne kaikki. Niitä on 524, kertoo Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer. 

Bauer muistuttaa, että kyseessä on kulttuurihistoriallisesti yksi Helsingin arvokkaimmista ympäristöistä, joten terassialueen pitää myös olla tyylikäs. Terassiravintoloiden tulee olla ketterästi liikuteltavia, mutta kuitenkin sellaisia, että ravintoloitsijat voivat ne lukita yöksi. Kuinka kauan supeterassin on sitten tarkoitus palvella Senaatintorilla kaupunkilaisia? 

– Koska kesä on tullut myöhässä, niin mitä jos se kesä jatkuisikin pitkään. Olisiko mahdollista, että vielä syyskuussa terassit kiinnostaisivat? Ainakin nyt elokuuhun tietenkin, kun se on se meidän superkuukausi. Isot tapahtumat ja tapahtumallisuus on peruttu, joten ihmiset varmasti kaipaavat kohtaamispaikkoja, siten miten sännökset ja pandemia antaa myöden, Bauer pohtii.

"Kesä ei ole mitään ilman terasseja"

Uutisaamussa haastateltiin myös kaupunkilaisia, jotka kertoivat oman mielipiteensä terassisuunnitelmista. Moni kertoi olevansa ajatuksesta innoissaan, mutta turvavälit ja väenpaljous silti huolettavat. Näin kaupunkilaiset kommentoivat Senaatintorin superterassia. 

– Kuulostaa mahtavalta. Toivon, että toteutuu ja on toimiva konsepti.

– Mieluummin ravintolapöydät siellä kuin turistibussit sen aukion ympärillä.

– Kuulen tästä ensimmäisen kerran. Ihan jännittävältä kuulostaa. Tämä on ollu mukavan rauhallinen paikka, joten tietysti rauha häipyy.

– Ihan järkevä aloite näinä vaikeina aikoina. Ihmisiä liikkeelle ja ravintoloille tuloja.

Osa kertoo välttelevänsä vielä kesällä ihmismassoja ja sitä myötä myös terasseja – toisille terassien avautuminen tarkoittaa kesän virallista alkamista. 

 – En aio heti rynnätä terasille. Ei korona ole vielä mihinkään kadonnut, kaupunkilainen kommentoi. 

– Ehdottomasti menen. Kesä ei ole mitään ilman terassia, toinen perusteli. 

Kaupunki aikoo höllentää sääntöjä mahdollisimman paljon myös muilla tavoilla. Esimerkiksi elintarvikkeita voi ostaa vaikka veneestä tai pysäköintipaikoilta.

Mitä muuta Helsinkiin on suunnitteilla? Mitä mieltä kaupunkilaiset ovat ravintoloiden ja terassien avautumisesta, ja uskaltavatko ihmiset nyt mennä niihin? Katso videolta Uutisaamun tilannekatsaus. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja