Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Selvitys: Ruokahävikkiä saadaan vähennettyä näillä pienillä lakimuutoksilla ilman että elintarviketurvallisuus vaarantuu

Hävikkiin johtaa esimerkiksi pakkausmerkintöihin ja säilytyslämpötiloihin liittyvä lainsäädäntö.
Hävikkiin johtaa esimerkiksi pakkausmerkintöihin ja säilytyslämpötiloihin liittyvä lainsäädäntö.Lehtikuva
Julkaistu 12.03.2018 11:13

MTV UUTISET–STT

Ruokahävikin syntymistä on mahdollista estää Suomessa lainsäädännön hienosäädöllä ilman elintarviketurvallisuuden vaarantumista. Tähän tulokseen päätyi Lexfoodwaste-selvityshanke, tiedottaa valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimikunta.

Nyt saatujen tulosten mukaan muutoksia tarvitaan läpi ketjun, jotta hävikinvähentämistavoitteisiin voidaan päästä. Hävikkiin johtaa esimerkiksi pakkausmerkintöihin ja säilytyslämpötiloihin liittyvä lainsäädäntö.

Alkutuotannossa on mahdollista muuttaa muun muassa elintarvikeketjun tietojen aikarajoja ja kasvintuotannossa kauppakelpoisuuden normien mukaista luokittelua.

Suomi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä. Suomessa hävikkiä syntyy kaikissa vaiheissa alkutuotannosta kuluttajaan yhteensä noin 450 miljoonaa kiloa vuodessa.

Lisää aiheesta:

Suomi voi joutua rakentamaan rinnakkaisjärjestelmän palautuspulloille – EU-parlamentti puoltaa uusia sääntöjä pakkausjätteille
Kuluttajaliitto: Kotona oleminen vähentänyt selvästi ruokahävikkiä
Ruokahävikki on tähtitieteellisissä lukemissa – Luken tutkimus valmistui: laitoksissa syntyy jopa 78 miljoonaa kiloa elintarvikejätettä vuosittain
Arviolta lähes kolmasosa kaikesta ruuasta päätyy hävikkiin – samaan aikaan nälänhätä kasvaa
Kolmasosa eurooppalaisille tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin
Suomessa hassataan syömäkelpoista ruokaa käsittämättömällä summalla
Kotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa
  • 12:05
    Ydinaseet

    Analyysi: Stubb julisti ydinaseiden aikakauden

  • 11:59
    Helsinki

    Suora lähetys kello 13.45: Näin ratikkaliikenne muuttuu Helsingissä

  • 11:32
    Turvallisuus

    Stubb: Olemme siirtyneet uudelle ydinaseiden aikakaudelle

  • 11:25
    Posti

    Hallinto-oikeus kumosi Postille määrätyn 2,4 miljoonan seuraamusmaksun

  • 11:20
    Kuolonkolarit

    19-vuotias nuori kuoli henkilöauton ulosajossa Sastamalassa