Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kolmasosa eurooppalaisille tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin

Lehtikuva
Julkaistu 22.02.2017 09:00

MTV UUTISET - STT

Kolmasosa eurooppalaisten käyttöön tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin, ilmenee konsulttiyhtiö Deloitten selvityksestä. Yhtä ihmistä kohti se tarkoittaa 173:a kilogrammaa vuodessa.  

Ruokahävikkiä voisi Deloitten mukaan merkittävästi vähentää. Se onnistuisi esimerkiksi lisäämällä kuluttajien tietoisuutta, ennakoimalla paremmin kauppojen kysyntää sekä optimoimalla logistiikkaa ja varastointia.  

– On löydettävä myös tasapaino ruoan pakkausmateriaalien vähentämisen ja ruuan entistä paremman säilyvyyden välille, sanoo yritysvastuuliiketoimintaa Deloittella johtava Riikka Poukka tiedotteessa.  

Ruokahävikin pienentäminen vähentäisi myös kasvihuonekaasuja.  

Tiedot perustuvat Deloitten tutkimukseen, joka pyrki löytämään kiertotalouden avulla keinoja kuluttamisen aiheuttamisen päästöjen vähentämiseen.

Lisää aiheesta:

Syömäkelpoista ruokaa roskiin jopa satoja miljoonia kiloja joka vuosi – näin pahasti siitä kärsii sekä ilmasto että oma lompakkosi
Kuluttajaliitto: Kotona oleminen vähentänyt selvästi ruokahävikkiä
Raportti: Suomalaisten hiilijalanjäljen tulisi vähentyä radikaalisti – elämäntapojen ja ilmastotavoitteiden välillä suuri kuilu
Arviolta lähes kolmasosa kaikesta ruuasta päätyy hävikkiin – samaan aikaan nälänhätä kasvaa
Selvitys: Ruokahävikkiä saadaan vähennettyä näillä pienillä lakimuutoksilla ilman että elintarviketurvallisuus vaarantuu
Suomessa hassataan syömäkelpoista ruokaa käsittämättömällä summalla
Kotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa
  • 05:15
    Helsinki

    Ukrainan ilmahälytykset näkyvät Helsingissä – tästä on kyse

  • Eilen22:40
    Politiikka

    KSML: Maria Kaisa Aula on pyytänyt eroa

  • Eilen21:16
    Kotimaa

    Huolestuttava ilmiö leviää Kaustisen kirjastossa

  • Eilen20:42
    Räjähdykset

    Turvallisuusasiantuntija Joroisten räjähdyksestä: Olisi voinut käydä paljon pahemmin

  • Eilen19:22
    Politiikka

    Valtio pohtii Veikkauksen listaamista pörssiin: "On pyörinyt nimenä mukana"