Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kuluttajaliitto: Kotona oleminen vähentänyt selvästi ruokahävikkiä

9:21Ruokahävikistä nousi kohu – MTV kysyy nyt buffet-ruokailijoilta, tuliko tänään otettua liikaa ruokaa lautaselleRuokahävikki nousi isoksi puheenaiheeksi loppuvuodesta 2019. Katso MTV Uutisten lähetys aiheesta.
Julkaistu 13.05.2020 18:01

MTV UUTISET–STT

Yli neljännes Kuluttajaliiton kyselyyn vastanneista kertoo kodin ruokahävikin vähentyneen koronatilanteen aikana, liitto kertoo tuoreessa selvityksessään.

Kuluttajaliitto uskoo muun muassa verkkokaupan suosion selittävän ruokahävikin laskua, kun ruokaostoksia ja ruoanvalmistusta kotona suunnitellaan aiempaa enemmän, selviää liiton tiedotteessa. Tämän lisäksi tarve säännölliselle ruokailulle on korostunut, kun perheet viettävät aiempaa enemmän aikaa kotona. Hävikin pienentäminen laskee myös ruokamenoja, kun edellispäivän tähteitä hyödynnetään tehokkaammin.

Kuluttajaliitto toivoo, että ruokahävikin pieneneminen olisi pysyvää.

–  Hävikkityöhön ja kuluttajien tietoisuuden kasvattamiseen tuleekin juuri nyt panostaa entistä enemmän, jotta uudet käyttäytymismallit jäävät pysyviksi. Hävikin vähentäminen tekee hyvää ympäristölle, mutta myös kuluttajien omalle taloudelle, kun ostettua ruokaa ei päädy hävikkinä roskiin, Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling-Pomoell sanoo tiedotteessa.

Kuluttajaliitto teetätti kyselyn Aula Researchilla. Kyselyyn haastateltiin runsaat 1  100 ihmistä kuluttajapaneelin kautta sähköpostitse.

Lisää aiheesta:

Teetkö sinäkin karmean kahvivirheen? Tulee kalliiksi
Syömäkelpoista ruokaa roskiin jopa satoja miljoonia kiloja joka vuosi – näin pahasti siitä kärsii sekä ilmasto että oma lompakkosi
K-ryhmä: Tiedostava kulutus tulee ensi vuonna lisääntymään entisestään – "Entistä enemmän vihanneksia ja lähiruokaa"
Arviolta lähes kolmasosa kaikesta ruuasta päätyy hävikkiin – samaan aikaan nälänhätä kasvaa
Käppäilyruoka ja jatkuva puputtaminen – nämä ovat nykyajan suurimpia ruoka-ilmiöitä
Kolmasosa eurooppalaisille tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin
KoronavirusRuokaRuokakauppaKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Koronavirus
  • 14.10.14:32
    Tuomiot

    Huoltovarmuuskeskukselle jättilasku kohumaskikaupan tehneen johtajan potkuista

  • 3.10.17:00
    Talous

    EKP-pääjohtaja Lagarde MTV:n erikoishaastattelussa: Lopeta EU-sääntöjen rikkominen, Suomi

  • 22.9.18:58
    Ennätykset

    Ikävä koronaennätys: Miehen tauti kesti yli kaksi vuotta

  • 13.9.08:33
    Yskä

    Yskänlääkkeet tuskin auttavat, jos ikävä yskä vaivaa – kokeile sen sijaan tätä: "Oikeasti ihan tutkittua"

  • 9.9.13:03
    Flunssa

    Koronavirustartunta voikin olla ehkäistävissä apteekin nenäsuihkeella