Mainos

Selvitys: Estonialla ei räjähteitä

Ruotsin hallituksen teettämässä selvitystyössä ei löydetty tietoja, jotka antaisivat aihetta olettaa, että laivalla olisi onnettomuusyönä kuljetettu puolustusmateriaalia.

Runsaat kymmenen vuotta sitten uponnut matkustaja-alus Estonia ei kuljettanut räjähtävää materiaalia onnettomuusyönä, ilmenee Ruotsin hallituksen teettämästä uudesta selvityksestä.

Puolustuslaitoksen materiaalia kuljetettiin Estonialla 14. ja 20. syyskuuta 1994, mutta ei tuolloinkaan räjähteitä.

-Selvitystyössä ei löydetty tietoja, jotka antaisivat aihetta olettaa, että puolustusvoimat olisi jonakin muuna ajankohtana syyskuussa kuljettanut puolustusmateriaalia M/S Estonialla, sanotaan lehdistötiedotteessa.

Selvityksen teki Svean hovioikeuden presidentti Johan Hirschfeldt, ja se kattoi syyskuun 1994 kuljetukset. Ruotsin hallitus päätti tehdä selvityksen maan television kerrottua, että Estonia oli kuljettanut ainakin kahdesti salaa asemateriaalia ennen onnettomuutta.

Eläkkeellä oleva tullivirkailija oli kertonut ohjelmassa, että tietyt Virosta tulevat autot oli käsketty jättää tarkistamatta. Hänen käsityksensä mukaan kyse oli entisestä Neuvostoliitosta peräisin olevasta puolustuselektroniikasta, johon ruotsalaiset olivat tiedustelun yhteydessä törmänneet Baltiassa ja jota he halusivat tutkia Ruotsissa.

Estonia upposi 28. syyskuuta 1994, ja 852 ihmistä kuoli.

(MTV3-STT-TT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.