Mainos

Selänteen tviittikeskustelu jatkuu – "Lähentelee psykoottista tasoa"

10:06

Pakolaisena Suomeen tullut Fatbardhe Hetemaj pitää Suomessa vellovaa turvapaikanhakijakeskustelua rajusti yksinkertaistettuna, jopa psykoottisena.

Kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu Hetemaj sanoi Huomenta Suomen haastattelussa, ettei ymmärrä miksi Teemu Selännettä syytetään rasistiksi.

– Olen kyllästynyt siihen mustavalkoiseen jaotteluun, että heti jos olet jotakin toista mieltä, saa rasistikortti heilua. Se sammuttaa keskustelun, kun nähdään vain yksinkertaistettu näkökanta.

Kohu nousi Selänteen tviitistä, jossa hän otti kantaa turvapaikanhakijoiden tekemiin rikoksiin ja Suomen turvapaikkapolitiikkaan. Selänteen kirjoitusta on spekuloitu julkisuudessa ja somessa paljon viime päivinä ja osa on epäillyt, että onko tviitti hänen omansa. Selänne sanoi blogissaan myöhemmin alkaneensa pohtia suvaitsevaisuuden ja auttamisen rajoja sen jälkeen, kun kuuli ystävänsä alaikäisen tyttären joutuneen turvapaikanhakijoiden raiskaamaksi. 

Hetemaj sanoo turvapaikanhakijoihin liittyvän keskustelun lyövän Suomessa pahasti yli.

– Tämä lähentelee psykoottista tasoa. En sanoisi, että porukoita pitää hiljentää, mutta voitaisiin järjestää keskusteluja – esimerkiksi termeistä kuten pakolaistulva, joka on harhaanjohtava. Ei tänne niin vain tulla. Itse turvapaikan saaneena tiedän, että se on pitkä prosessi. Siinä soitellaan monta puhelua, tsekataan muun muassa että henkilö puhuu totta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja