Mainos

Packalén passittaisi turvapaikanhakijat syrjäseuduille – Tutkija ärähti: "Oliko kirjoittaja aikuinen vai 6-luokkalainen?"

7:44

Itä-Suomen yliopiston tutkijan Pirjo Pölläsen mukaan keskustelu turvapaikanhakijoista on joutunut väärillä raiteille Turun puukotuksen jälkeen.

Huomenta Suomessa vierailleen Pölläsen mukaan keskustelun laatu on monipuolistunut viime viikonlopun myötä, mutta hänen mielestään oikeista ongelmista ei silti puhuta.

– Minun näkökulmani tähän on se, että eriarvoistumiskehityksellä on yhteiskuntarauhaa järkyttäviä seurauksia, ja nyt mietitään vain sitä, minne kielteisten turvapaikkapäätöksen saaneet pitäisi sijoittaa. Se ei ole oikeilla nimillä puhumista tässä asiassa, Pöllänen sanoo.

Turvapaikanhakijoiden tilanteesta Pölläsen kanssa keskustelemassa ollut perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén ehdotti maanantaina Uuden Suomen blogissaan, että ne turvapaikanhakijat, jotka eivät todennäköisesti saa turvapaikkaa, voisi sijoittaa syrjäseuduille perustettaviin keskuksiin, joihin tarvittaessa järjestetään työmailta tuttu konttimajoitus.

Packalénin mukaan tähän tarkoitukseen sopisi hyvin esimerkiksi joku käytöstä poistettu kaivosalue Lapissa.

Pöllänen oli tyrmistynyt Packalénin kirjoituksesta.

– En ollut varma oliko sen kirjoittanut aikuinen vai kuudesluokkalainen poika välitunnilla. Minusta se kuulostaa liian absurdilta ollakseen järkevän aikuisen ihmisen kommentti.

Pöllänen huomauttaa, että monilla syrjäseuduilla poliisi on jopa tunnin tai pitemmän ajomatkan päässä, eikä pääsisi mahdollisessa vaaratilanteessa kahdessa minuutissa, kuten Turun puukotuksessa.

Packalénin mukaan tärkeintä on poistaa Suomesta vetovoimatekijät, jotta tänne ei haluta tulla pelkän elintason vuoksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.