Mainos

Arhinmäki: Selänne nostettiin maahanmuuttovastaisten sankariksi – toivottavasti he kuuntelevat nyt

Entinen urheiluministeri Paavo Arhinmäki kritisoi Teemu Selänteen jakamaa, maahanmuuttokriittiseksi tulkittua tekstiä sosiaalisessa mediassa. Hänen mukaansa monet pakolaiskeskustelussa esitetyt väitteet eivät kestä lähempää tarkastelua.

Selänne jakoi tiistaina Twitter-tilillään maahanmuuttokriittiseksi tulkitun tekstin. Julkaisu herätti keskustelua ja aktivoi ihmiset kommentoimaan aihetta. 

Myös Arhinmäki osallistui keskusteluun ja kritisoi alunperin Aleksi Valavuoren julkaisemaa tekstiä Twitterissä äänekkäästi.

Ex-ministeri on julkaissut Facebook-kirjoituksen, jossa hän summaa ajatuksiaan Selänteen päivityksen nostattamasta kuohunnasta.

– Ymmärrän myös, miksi tekstistä nousi kohu. Ei siksi, että sananvapautta haluttaisiin rajoittaa, vaan siksi, ettei siinä esitetyt väitteet kestä lähempää tarkastelua, hän kirjoittaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Arhinmäen mukaan julkaisuun liittyneessä maahanmuuttokeskustelussa on esitetty paljon virheellisiä väitteitä. Hän on huolissaan myös siitä, että kaikkia turvapaikanhakijoita syyllistetään yksittäisten rikosten perusteella.

– Väitetään, että jotkut poliitikot erityisesti houkuttelisivat turvapaikanhakijoita Suomeen. Turvapaikanhakijoista on huolehdittava kv-sopimusten ja ihmisarvon vuoksi. Ei ole mitään houkuttelua, jos haluaa huolehtia hädänalaisista, Arhinmäki linjaa.

Suuri turvapaikanhakijoiden määrä aiheuttaa Arhinmäen mukaan Suomelle ja muille Euroopan maille ongelmia. Hän ei kuitenkaan tahdo, että kansainvälisiä sopimuksia ja inhimillisyyttä puolustavien kuviteltaisiin hyväksyvän tai olevan vastuussa turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista.

– En tiedä ketään, kuka hyväksyisi. Päinvastoin, Arhinmäki vastaa syytöksiin.

Selänne julkaisi eilen blogikirjoituksen, jossa hän selventää Twitter-kommenttejaan. Hän muun muassa kiistää syytökset rasismista ja toivoo kovempia rangaistuksia seksuaalirikoksista tuomituille.

Arhinmäen mukaan teksti vastaa osittain hänen omia ajatuksiaan tilanteesta.

– Teemu Selänne nostettiin jo maahanmuuttovastaisten sankariksi. Toivottavasti he kuuntelevat nyt, kun Selänteen sivuilla kirjoitetaan: ”En hyväksy rasismia missään olosuhteissa. Hädänalaiset turvapaikanhakijat ansaitsevat turvaa Suomessa”, hän kertoo julkaisussaan.

Selänteen twiiteistä käytiin keskustelua myös aamun Huomenta Suomessa.

10:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.