Mainos

Vihreiden Niinistö otti kantaa Selänne-kohuun – "tämä älämölö palvelee vain ääriryhmiä"

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ihmettelee Facebookissa kohua, joka on syntynyt urheilun ja vedonlyönnin monitoimimies Aleksi Valavuoren ja eläköityneen jääkiekkoilija Teemu Selänteen Twitter-viesteistä.

Niinistö kritisoi suomalaista keskustelua, jossa väärinymmärryksistä on tullut osittain tahallisia.

Valavuori julkaisi Twitterissä tekstin, jossa hän kritisoi Suomen pakolais- ja turvapaikkapolitiikkaa. Hän ilmoitti olevansa huolissaan Suomen suunnasta. Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne tuki kirjoitusta ja puheenvuoroon vastattiin kiivaasti rasismikorttia heilutellen.

Niinistön mukaan ongelma Valavuoren väitteessä on, että kukaan vakavasti otettava taho ei ole vaatinut kaikkien ihmisten vastaanottamista Suomeen tai suvainnut rikollisuutta. Niinistö kritisoi myös niitä, jotka Valavuoren kirjoitukseen vastasivat. Hänen mielestään rasismista syyttäminen oli tavallaan turhaa ja epäreilua, koska Valavuori Niinistön mukaan leimasi vain toisia suomalaisia.

Niinistö toivookin kirjoituksessaan, että keskustelu palaisi perusasioihin ja turha retoriikka unohdettaisiin. Hän nostaa esille kolme kohtaa, joissa hän uskoo useimpien suomalaisten olevan samaa mieltä.

– Aidosti hädänalaisia ihmisiä on autettava. Tästä turvapaikkaprosessissa on kyse: "pakolainen" on määritelmällisesti henkilö, joka kokee henkilökohtaista vainoa ja siksi pakenee kotimaastaan. Heitä on autettava.

– Rikoksia ei pidä suvaita keneltäkään ja törkeisiin rikoksiin syyllistyneillä sen on vaikutettava heidän mahdollisuuksiinsa saada oleskelulupa. Myös silloin kun rikos tapahtuu vasta Suomessa.

– Oikeusvaltiossa kaikkien on kunnioitettava lakia ja elettävä lakien mukaan. Keskustelua voi käydä siitä, miten lakeja pitäisi muuttaa. Kaikille on kuitenkin taattava yhtäläiset ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus lain edessä - ketään ei saa kiusata ja syrjiä.

Niinistö muistuttaa vielä, että turha älämölö palvelee vain sitä ääriryhmää, jonka tavoitteena on oikeasti polkea vähemmistöjä, rajoittaa demokratiaa ja ihmisten yksilön vapauksia ja sulkea Suomi ulkomaailmalta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.