Seksuaalirikoksista syytetty R. Kelly raivopäisenä kyyneleet silmissään tv-haastattelussa: "Tämä ei ole reilua"

0:50
R. Kelly murtui kyyneliin tv-haastattelussa.

R. Kelly vakuutteli raivopäisenä syyttömyyttään CBS-kanavan haastattelussa. Monista seksuaalirikoksista syytetty laulaja pidätettiin tänään uudelleen maksamattomien elatusmaksujen vuoksi.

Yhdysvaltalainen r&b- ja soul-laulaja R. Kelly, koko nimeltään Robert Sylvester Kelly, 52, on ollut otsikoissa viime aikoina ikävistä syistä.

Kelly pidätettiin helmikuun lopulla Chicagossa. Neljän uhria oli nostanut syytteet laulajaa vastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. R. Kelly pääsi viikon alussa vapaaksi 100 000 dollarin takuusummaa vastaan.

Tiistaina r&b-tähti nähtiin CBS-kanavan This Morning -aamuohjelmassa Gayle Kingin haastattelussa. Kelly kuvaili The Guardianin mukaan väitteitä kymmenien vuosien ajan jatkuneesta seksuaalisesta, henkisestä ja fyysisestä hyväksikäytöstä typeriksi, epätosiksi ja epäreiluiksi.

– En ole tehnyt mitään tällaista. En minä ole sellainen. Taistelen tässä elämästäni, Kelly sanoi ääni murtuen ja kyyneleet silmissään.

Neljä uhria syyttää Kellyä chicagolaisoikeudessa kymmenestä eri hyväksikäyttötapauksesta. Kolme syytteen tehneistä oli 13–17-vuotiaita väitettyjen hyväksikäyttöjen tapahtuma-ajankohtana. Vanhin tapauksista on vuodelta 1998.

R. Kellyllä on pitkä historia erilaisten seksuaalirikossyytteiden ja -syytösten kanssa. Vasta viime vuosina hänen toimintaansa on alettu tutkia toden teolla.

Kellyä on julkisesti syytetty muun muassa alaikäisiin sekaantumisesta, lapsipornosta ja seksikultin pyörittämisestä.

CBS-kanavan haastattelussa R. Kelly kuvaili häntä kohtaan nostettuja syytteitä absurdeiksi. Kelly yritti vedota katsojien "maalaisjärkeen". Hän sanoi, että ei ole reilua palata jatkuvasti hänen menneisyyteensä.

Kelly totesi myös, että hän oli saanut jo yhden vapauttavan tuomion. Juontaja Gayle King kysyi laulajalta, onko hän ikinä pitänyt ketään vangittuna luonaan vasten omaa tahtoa.

– Ei minun tarvitse. Miksi tekisin niin? Se olisi typerää, Kelly vastasi.

Laulajan asianajaja kommentoi taannoin rajuja väitteitä sanomalla, että Kelly on rock-tähti, jonka ei tarvitse harrastaa seksiä vasten kenenkään tahtoa.

R. Kelly pidätettiin uudelleen Chicagossa 6. maaliskuuta. Tällä kertaa Kellyä syytetään lasten elatusmaksujen maksamatta jättämisestä. Laulajalla on kaksi tytärtä ja yksi poika entisen vaimonsa kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja