Mainos

Seksiviestejä tytöille lähetelleelle ehdollista

Paikallislehtien kuvissa olleille tytöille seksiehdotuksia tekstaillut länsisuomalainen mies on saanut vuoden ja neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion Porin käräjäoikeudessa. Lisärangaistuksena hän sai 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Käräjäoikeuden tuomio tuli kahdeksasta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, kunnianloukkauksesta, seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan, lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2001-2007 miehen ollessa 42-48-vuotias. Hän viestitteli 10-15-vuotiaille tytöille. Yksi syyte kunnianloukkauksesta hylättiin, koska teko oli vanhentunut.

Mies joutuu maksamaan oikeudenkäyntikulujen lisäksi vahingonkorvauksia yhteensä 5500 euroa. Korvaussummat ovat 300 eurosta 2500 euroon.

Juttu käsiteltiin suljetuin ovin, mutta oikeuden antama tiedote kuvasi, miten mies oli ottanut alaikäisiin tyttöihin yhteyttä tekstiviestein nähtyään heidän kuvansa paikallisissa lehdissä. Hän selvitti nimen ja kotipaikkakunnan avulla tyttöjen puhelinnumerot.

Mies toimi aina samalla tavalla. Hän lähetti kohteilleen muutaman viikon aikana jopa satoja viestejä, jotka olivat aluksi hyvin tavallisia. Jos tytöt vastasivat, mies ryhtyi jossain vaiheessa ehdottamaan seksin harrastamista. Joillekin hän oli luvannut tapaamisista maksua.

Useimmiten tilanne jäi ehdotteluksi. Tytöt kielsivät jatkamasta viestittelyä, ja monissa tapauksissa lapset kertoivat viesteistä vanhemmilleen. Yksi tytöistä ryhtyi viestejä saatuaan miehen kanssa sukupuoliseen kanssakäymiseen. Hän oli tuolloin 16-17-vuotias.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.