Seksituristeja ei enää haluta Amsterdamin keskustaan – bordellien ikkunat suljetaan ja "eroottinen keskus" siirtyy syrjempään

Alankomaiden pääkaupungin Amsterdamin punaisten lyhtyjen kadun ikkunat suljetaan ja kaupungin ”eroottinen keskus” siirrettään pois kaupungin keskustasta, uutisoi The Guardian.

Laaja joukko poliittisia puolueita tuki kaupungin kaupunginjohtaja Femke Halseman ehdotusta sulkea merkittävä osa bordellien ikkunoista.

Halseman mukaan ikkunat oli suljettava, sillä alueella työskentelevistä naisista on tullut matkailukohde, joka houkuttelee paikalle kuolaajia ja väärinkäyttäjiä.

– Kyse on Amsterdamin palauttamisesta vierailijakaupungiksi, perusteli puolestaan työväenpuolueen Dennis Boutkan.

Seksityöläiset puolestaan on kutsuttu uuteen paikkaan, jota ei ole toistaiseksi määritetty.

"Asiakkaat eivät sitten tiedä, mistä seksityöntekijöitä löytää"

Kun ideaa siirtämisestä oli ehdotettu ensimmäistä kertaa, lobbaajaryhmä Red Light United väitti selvityksensä perusteella, että 90 prosenttia 170 naispuolisesta seksityöntekijästä halusi työskennellä Singelin ja De Wallenin kapeiden kujien ja kanaalin kaduilla.

– Näiden työpaikkojen siirtäminen ei ole vaihtoehto, sillä asiakkaat eivät sitten tiedä, mistä seksityöntekijöitä löytää. Aikooko Halsema myös joskus järjestää bussimatkoja Westelijk Havengebiediin (eri kaupunginosa), kysyi yksi lobbaajaryhmän selvityksessä.

Suurin osa kaupunginvaltuuston jäsenistä oli kuitenkin sitä mieltä, että uudelleensijoittaminen oli välttämätöntä, jotta Amsterdamin turistityyppi voitaisiin muuttaa. Kaupunkiin ei siis enää haluta seksin perässä tulevia turisteja. 

Daily mail -lehden mukaan Amsterdamissa vieraili 20 miljoonaa turistia vuodessa ennen koronapandemiaa.

Kaupungissa on keskusteltu myös kannabiksen myynnin kieltämisestä kahviloissa. Kiellon läpimeno valtuustossa on kuitenkin epävarmaa, sillä sen pelätään kasvattavan huumeen katukauppaa.

Lue myös:

    Uusimmat