Mainos

Seksistiset kappaleet ajavat teinit ennenaikaiseen seksiin

Seksistä halventavasti ja suorasukaisesti kertovat kappaleet ovat yhteydessä nuorten seksuaaliseen aktiivisuuteen ja seksin aloittamisikään, kertoo tuore amerikkalaistutkimus.

Pittsburghin yliopistossa tehdyssä kyselytutkimuksessa haastateltiin yli 700 iältään 13-18-vuotiasta nuorta heidän seksielämästään ja musiikkimaustaan. Kyselyissä kävi ilmi, että ne nuoret, joiden kuuntelemien kappaleiden sanoitukset olivat seksuaalisesti suorasukaisia, olivat myös harrastaneet suuremmalla todennäköisyydellä seksiä.

Tutkijat jaottelivat seksuaalisuutta käsittelevät kappaleet kahteen eri kategoriaan. Toisessa kategoriassa seksiä kuvailtiin lähinnä yhtenä osana rakkautta, toisessa se ilmaistiin fyysisenä suorituksena, johon kuului olennaisesti myös valta, kirjoittaa BBC News.

Tutkijat kieltäytyivät nimeämästä jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvia kappeleita.

Tutkimusta johtava tohtori Brian Primack korostaa, ettei tietty musiikkimaku vaikuta välttämättä suoraan nuoren käyttäytymismalleihin.

- Selvä yhteys tietynlaisella musiikilla ja seksiaktiivisuudella näyttää kuitenkin olevan. Vanhempien olisikin syytä kiinnittää huomiota lastensa kuunteleman musiikin sanoituksiin ja ohjata heitä ymmärtämään sanoitusten asiayhteydet, Primack pohtii.

Tutkimus julkaistiin alun perin American Journal of Preventative Medicine -lehdessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.