Seksinuket aiheuttivat skandaalin Etelä-Koreassa – näin katsomoon nukkeja asettanut seura selitti erehdystään

Kun jalkapallokausi on tällä hetkellä vielä keskeytyneenä lähes ympäri maailman, Etelä-Koreassa pelattava ammattilaissarja K-League on saanut suurta maailmanlaajuista huomiota.

Sunnuntaina FC Seoulin kauden ensimmäisessä kotiottelussa suurimman huomion varastivat pelaajien sijaan katsomoon elävän yleisön tilalle sijoitetut nuket.

Skandaali oli valmis, kun sosiaalisessa mediassa valppaat seuraajat huomasivat, että feikkikatsojat olivatkin seksikäyttöön valmistettuja nukkeja.

Asiaa pahensi se, että osalla nukeista oli vaatteissaan aikuissivustoille ohjaavia mainoksia.

Brittiläisen yleisradioyhtiön BBC:n mukaan nukkeja oli yhteensä 30, joista 28 esittivät naispuolista figuuria.

FC Seoul on selittänyt suurta häpeää Etelä-Koreassa aiheuttanutta erehdystään.

The Guardianin mukaan seura oli saanut tavarantoimittajalta vakuutuksen siitä, ettei nukkeja oltu valmistettu seksikäyttöön. Niiden piti olla "ensiluokkaisia mannekiininukkeja".

Seksinukkeja valmistava Dalcom toimitti nuket seuralle. Virhe aikuissivustomainoksista oli yhtiön johtajan Cho Young-junen mukaan vahinko.

– Heidän piti ottaa kaikki logot pois nukeista ennen kuin ottelu alkaa. Useita hiuspantoja ja logoja jäi kuitenkin yleisölle näkyviin, Young-june myöntää BBC:lle.

FS Seoulin seurajohtaja Lee Ji-hoonin mukaan seura ei tehnyt riittävää taustatarkistusta Dalcomista, eikä tiennyt, että se valmistaa seksinukkeja. Leen mukaan nuket näyttivät erittäin aidoilta, mutta hänelle ei omien sanojensa mukaan tullut mieleen niiden alkuperäistä käyttötarkoitusta.

FC Seoul on pahoitellut asiaa Instagramissa ja Facebook-tilillään.

– Haluamme pyytää anteeksi kannattajilta. Olemme syvästi pahoillamme.

– Tarkoituksenamme oli tehdä jotain piristävää näinä vaikeina aikoina. Pohdimme tätä asiaa pitkään, jotta voimme taata, että mitään tällaista ei pääse enää tapahtumaan.

Sunnuntaina pelatussa ottelussa FC Seoul voitti Gwangju FC lukemin 1–0. Ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Chan-hee Han.

Lue myös:

    Uusimmat