Olympiakarsintaturnauksessa kuohuu – tämä seksivälinekaupan mainos oli liikaa: "Olemme tyylikäs yhtiö"

Seksivälinekaupan mainos on aiheuttanut kuohuntaa curlingin olympiakarsintaturnauksessa Hollannissa, kertoo De Telegraaf.

Turnaus käynnistyi sunnuntaina Leeuwardenissa, mutta tapahtuman televisioinnissa on ilmennyt haasteita. Syynä on turnauksen yhtenä yhteistyökumppanina toimivan hollantilaisen Easy Toys -liikkeen mainos, joka näkyy muun muassa maalattuna muiden sponsorien joukossa pelialueen jäässä. De Telegraafin mukaan seksivälinekaupan mainos on aiheuttanut närää ainakin Japanissa ja Yhdysvalloissa, missä lähetykset on laitettu jäihin.


Kuohuttavan jäämaalaus on nähtävissä alla olevalta videolta.

Myös Kansainvälinen curlingliitto tiedotti tilanteesta sunnuntaina. Liiton mukaan lähetyksiä on rajoitettu yhteistyösopimusten ongelmien vuoksi.

Karsintaturnauksen järjestelyistä vastaavan Dagmar van Stiphoutin mukaan turnausjärjestäjän ja Kansainvälisen curlingliiton sopimus asiassa on selkeä. Liitto on hyväksynyt tapahtuman yhteistyökumppanit. 

– He tietävät, keitä meidän yhteistyökumppanimme ovat. Olemme olleet hyvin tarkkoja tämän kanssa. Nyt on selvinnyt, että joukko yhtiöitä ei halua näyttää otteluita, van Stiphout päivittelee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.Easy Toys ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa vastaavanlaisen kohun silmässä. De Telegraaf kertoo, että viime vuonna hollantilaista jalkapallojoukkuetta FC Emmeniä kiellettiin pelaamasta paidoissa, joissa oli liikkeen mainos. Neuvotteluiden jälkeen mainos kuitenkin hyväksyttiin. 

Easy Toysin edustaja sanoi olevansa yllättynyt tilanteesta curlingturnauksessa.

– Olemme tyylikäs yhtiö, ja meistä curling on loistava laji, jonka yhteydessä haluamme nimemme tulevan tunnetuksi. Odotamme, miten tämä asia etenee.

Kohusta huolimatta turnaus on hyvässä vauhdissa. Suomesta mukana on miesten joukkue ja sekajoukkue. Sekajoukkue avasi turnauksen voitolla Latviasta, mutta hävisi sitten Etelä-Korealle. Maanantain ottelussa Suomen pari Oona Kauste ja Aki Kauste voittivat Uuden-Seelannin.

Miesten pelit alkavat lauantaina. Suomen joukkueeseen kuuluvat Kalle Kiiskinen, Teemu Salo, Leo Ouni, Paavo Kuosmanen ja Jermu Pöllanen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja