Seksilelu voitti palkinnon CES-messuilla – peruttiin pian "säädyttömyyden" takia

Eilen alkaneilla, Yhdysvalloissa järjestettävillä CES-elektroniikkamessuilla oltiin palkitsemassa seksileluyhtiön tuote, mutta palkinto vedettiin nopeasti takaisin erikoisiin syihin vedoten.

The Verge kertoo, että seksileluja valmistava yhtiö Lora DiCarlo oli suunnitellut esittelevänsä pääsiassa vaginallisille suunnatun Osé-hierontalaitteen tällä viikolla CES-elektroniikkamessuilla. Yhtiö oli myös saanut tietää, että tuote oli voittanut voittaneet yhden messujen monista innovaatiopalkinnoista.

Esittelyä ja palkintojenjakoa ei kuitenkaan tullut, kun CES-messujen järjestäjä Consumer Technology Association perui palkinnon ja yhtiön esiintymisen messuilla.

Lehtien mukaan CTA vetosi siihen, että seksileluyhtiön tuotteet ovat "moraalittomia, säädyttömiä, sopimattomia ja profaaneja".

Lora DiCarlon robotiikkaa hyödyntävä hierontalaite voitti kunniamaininnan robotiikka ja dronet -kategoriassa CES 2019 Innovation Awardseissa. Palkinnot määrää riippumaton paneeli pisteyttämällä eri tuotteita eri kriteerien avulla.

Myöhemmin CTA ilmoitti, että seksileluyhtiön tuote ei sopinut robotiikan ja dronejen kategoriaan, ja siksi palkitseminen peruttiin.

Tapahtumaa syytetty jo aiemmin seksismistä

Pääasiassa naisten perustama ja johtama Lora DiCaprio -yritys on ollut päätöksestä raivoissaan.

CES-messuja on jo pitkään arvosteltu siitä, ettei naisia edusteta tapahtumassa. Kohua ovat aiheuttaneet tapahtuman vähäpukeiset promoottoreina toimivat naiset ja naispuhujien vähäisyys. Vain yksi viidesosa tapahtuman kävijöistä on naisia.

The Verge kirjoittaa, että CTA:n päätös on absurdi monista eri syistä. Tapahtumassa säännöllisesti esitellään seksileluja ja seksiin liittyvää teknologiaa, muun muassa VR:n muodossa – suurin osa tästä teknologiasta on kuitenkin ollut miehille suunnattua.

Lähteet: The Verge, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja