Espoon kirjastossa voi tulostaa ilmaiseksi vaikka dildon: "Eläviä malleja meillä ei ole tarjolla”

Espoon Ison Omenan kirjaston 3D-tulostimella voi printata monia eri asioita, kuten seksileluja. Kirjaston työntekijä kuitenkin kertoo, että tulosteita valvotaan varsinkin alaikäisten kohdalla. Asiaa tarkistellaan siitä näkökulmasta, miten printti vaikuttaa lapsiin ja kouluihin.

Nykyään kirjastossa voi tehdä muutakin kuin lukea. Esimerkiksi Espoossa sijaitsevan Ison Omenan kirjastossa kansalaiset voivat testata 3D-tulostinta.

Mutta mitä kaikkea kirjastossa on soveliasta tulostaa? Viime ystävänpäivänä Ison Omenan kirjastossa tulostettiin anatomisia klitorismalleja, mikä herätti Twitterissä kysymyksen, olisiko sitten dildon tulostaminen kirjaston henkilökunnalle ok.

Täysi-ikäiset voivat tulostaa seksileluja

Ison Omenan kirjaston twiitistä käy ilmi, että kirjaston puolesta itsetyydytykseen tarkoitettuja välineitä saa tulostaa, kunhan on täysi-ikäinen.

Dildon printtaamiseen kirjasto ei kuitenkaan 3D-tulostinta suosittele, sillä tulosteessa on epätasainen pinta, jonka hygieenisyyden voi kyseenalaistaa.

Kirjastosta kerrotaan lisäksi, että eläviä penismalleja ei sillä ole tarjolla.

”Täysi-ikäiset voivat toki tulostaa dildoja, mutta epätasaisen pinnan takia emme suosittele käyttämään tulosteita tarkoituksiin, joissa hygienia on tärkeää. Eläviä malleja meillä ei ole tarjota, mutta esim. savesta voi muotoilla mieluisan dildon, jonka voi 3d-skannata kirjastossa.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Dildokeskustelu avasi Pandoran lippaan

Seksilelujen printtaamisen alaikärajaa kirjastosta perustellaan sillä, että lapset saattavat viedä härskejä tulosteitaan kouluun, joissa niitä ei katsota hyvällä. Ison Omenan kirjaston työntekijä Topias Salonen kertoo, että rajanveto tässä asiassa on haastavaa.

– Tämä dildojuttu on triviaaliasia, joka avaa Pandoran lippaan, missä menee se raja. Se elää jatkuvasti nimenomaan alaikäisten kohdalla.

Salonen kertoo, että alaikäiset saavat esimerkiksi lainata kirjastosta erotiikkaa sisältävän Sodoman 120 päivää -kirjan, mutta eivät seksiä sisältäviä elokuvia tai pelejä. Asiaa voidaan perustella jälkimmäisten visuaalisuudella.

Tulosteita vahtimassa on pajatyöntekijä, joka vilkaisee aina nopeasti, mikä printti on kyseessä. Esimerkiksi aseista tai huumevälineistä otetut kopiot eivät ole sallittuja, kuten eivät myöskään myyntiin tarkoitetut tulosteet.

Yksi asia, joita lapset tulostavat ja jonka printtaaminen on alatyylisyydestä huolimatta sallittua, on kakkaemoji.

– Se on sympaattinen ja herttainen, vaikka onkin uloste, Salonen toteaa.

Videolla esitellään aikuisviihdekaupan erikoisuuksia. Artikkeli jatkuu videon alla.

3D-tulosteet eivät ole peruspalvelu

3D-tulostimien kohdalla oman lisämakunsa asiaan tuo se, ettei kyseessä ole kirjaston peruspalvelu. Ison Omenan kirjastossa 3D-tulosteita saa tehdä ilmaiseksi. Tarkoituksena on pitää kansalaisten kynnys käyttää uusia palveluita matalana.

Tulosteilla on kuitenkin materiaalirajoituksia, joten mielimäärin esimerkiksi dildoja ei voi nautinnokseen tulostaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja