Mainos

Seksikolumni: Näin usein seksiä pitää vähintään harrastaa, jos haluaa suhteen kestävän

Kuinka paljon seksiä parisuhteessa pitäisi vähintään olla? Vastaus on yllättävän yksinkertainen.

MTV Lifestyle uutisoi tovi sitten tutkimuksesta, jonka mukaan säännöllinen seksi tekee onnelliseksi. Tämä ei tietysti tule kenellekään yllätyksenä, mutta tutkimuksessa tultiin siihen johtopäätökseen, että säännöllisen seksin avulla saavuttaa onnen sen vuoksi, että seksi aiheuttaa kiintymystunteita.

Tästä voi siis päätellä, että seksiä kannattaa harrastaa ihan jo senkin vuoksi, että parisuhde pysyisi koossa. Tutkimuksessa todettiin, että useimmin seksiä harrastaneet, olivat pareista onnellisimpia, mutta ei kuitenkaan selvitetty suoraan vastausta siihen, kuinka usein seksiä oikeasti tulisi harrastaa, jotta kiintymykseen liittyviä tunteita tulisi ylläpidettyä. 

Seksiä pitäisi harrastaa kerran viikossa

Parisuhteen alkaessa seksielämä on useimmiten hyvin aktiivista, sillä kumppaniin vasta tutustutaan ja seksi toisen kanssa on aluksi erityisen jännittävää. Vähitellen käy kuitenkin usein niin, että seksin määrä vähenee. Pahimmillaan seksi jatkaa vähenemistään. Ja joskus tilanne äityy niin pahaksi, että seksin määrä vähenee vielä tästäkin.

Tässä vaiheessa kannattaisi viimeistään muistella tuota aiemmin mainitsemaani tutkimusta ja havahtua: Jos haluat olla kumppanisi kanssa vielä pitkään yhdessä, teidän on tehtävä asialle jotain. Seksi on nimittäin paljon muutakin kuin yhdyntää, eikä seksin väkisinkin muodostamaa läheisyyttä kumppaneiden välille voi kiistää.

Omaan lähipiiriini kohdistuneen kyselytutkimukseni perusteella selvitin teille, rakkaat lukijat, kuinka usein seksiä tulisi vähintään harrastaa, mikäli parisuhteen haluaa kestävän. Selvisi, että liki kaikki ystäväni ovat sitä mieltä, että vähintäänkin kerran viikossa. Yllätyin itsekin siitä, kuinka jokainen vastaajani poimi vastauksensa kuin apteekin hyllyltä: "Kerran viikossa, tietysti".

Ottakaa käyttöön seksisääntö

Moni perustelee seksin vähenemistä sillä, että arjen tuoksinnassa sille ei yksinkertaisesti ole aikaa. Jos kumppaninsa kanssa loisi yhteisen seksisäännön siitä, että seksiä harrastetaan kerran viikossa, niin tätä selitystä on huomattavasti vaikeampi käyttää.

Mikäli seksielämäsi ei rullaa omalla painollaan, suosittelen lämpimästi testaamaan seksisääntöä. Sitä paitsi tämä sääntö on kaikille osapuolille reilu – ainakin mikäli lähipiiriäni on uskominen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja