Mainos

Seksikolumni: Mies, miksi et tajua ilmiselviä vihjeitä? Tämä tarkoittaa, että nainen ei halua sinua

Joskus tuntuu, että miehet tekeytyvät tyhmiksi tahallaan.

MTV Lifestylen Miehet vastaavat -juttusarjassa kyseltiin taannoin sitä, mikseivät miehet tunnu tajuavan ilmiselviä tekosyitä, kun nainen tarjoaa niitä treffipyyntöihin. Vastanneiden miesten toiveena tuntui olevan se, että naisen olisi vain paras puhua suoraan. Naiset vastaavat -juttusarjassa eräs mies puolestaan ihmettelikin, miksi miehen pitäisi naisten vihjeitä tajutakaan.

Samaistun kuitenkin täysillä ensimmäisen kysymyksen esittäneeseen naishenkilöön, sillä olen itsekin sortunut kehittelemään mitä mielikuvituksellisimpia tekosyitä välttyäkseni loukkaamasta, mutta joutumatta kuitenkaan treffeille. Sitä vain toivoo, että mies osaisi lukea rivien välistä, ja tilanne voisi stabiloitua ilman suurempaa draamaa. 

Toki ihannemaailmassa olisi varmasti parasta, jos voisi vain todeta suoraan, että "olet liian lyhyt", "olet tylsä" tai "katson mieluummin Avaraa luontoa yksin kotona kuin lähden kanssasi mihinkään", mutta tosielämässä on paljon rajoitteita. Kysyjä voi olla joku tuttu, kollegan ystävä tai muutoin ihminen, jonka kanssa haluaisi viimeiseen asti välttää kiusallisia välejä.

Ja halusittepa tai ette, kielteinen vastaus kyllä mutkistaa välejä, olipa se kuinka kohtelias hyvänsä. Puhumattakaan siitä, että nainen on heti 'ylpeä' tai 'koppava' – tai mitä sanaa nyt haluaakaan käyttää naisesta, joka ei syystä tai toisesta halua lähteä ulos, tai voisi kuvitellakaan harrastavansa seksiä kanssasi.

Vaikka en missään nimessä naureskele treffipyyntöjä esittäville miehille tekosyitä esittäessäni, joskus kieltämättä tuntuu käsittämättömältä, kuinka sinisilmäisiä puhelimen toisessa päässä ollaan. Mies, ilmainen vinkki: "Hups, näin nyt vasta viestisi" ei pidä paikkaansa. Koskaan. Nykymaailmassa, jossa puhelin on meistä jokaisen kädessä 24/7 on enemmän kuin epäuskottavaa, että juuri sinun viestisi olisi ollut pätkähtämättä naisen puhelimen ruutuun. Näppärillä asetuksilla viestin saa kuitenkin suurin piirtein luettua paljastamatta miehelle, että se on nähty.

Yhtäkkiä iskevä flunssa tai säännöllistä päivävuoroa tekevän naisen yhtäkkinen tarve työskennellä lauantai-iltana ovat todennäköisesti myös sepitettyjä tarinoita.

Empiirisen tutkimukseni mukaan on kahdenlaisia miehiä. Niitä, jotka sinnikkäästi jatkavat kyselyään niin kauan, kunnes naisella ei juuri muita vaihtoehtoja ole kuin lakata vastaamasta. Toinen ääripää ovat miehet, jotka loukkaantuvat verisesti välittömästi – olipa heille kerrottu selitys sepitetty tai ei.

Jonkinlainen kultainen keskitie olisi kiva. Jos naisella on esittää jokin syy, miksei hän voi juuri nyt lauantaina lähteä ulos kanssasi, kannattaa ehkä olla painostamatta häntä liikaa. Täysin ei välejä kannata kuitenkaan katkaista, vaan ehkä myöhemmin tunnustella, millä fiiliksillä nainen on. Kertakieltäytyminen kun ei välttämättä vielä tarkoita, etteikö tie voisi olla vielä auki sinullekin.

Hyvä kikka on myös esittää avoin treffipyyntö, ja kysellä, milloin naiselle itselleen sopisi lähteä ulos. Jos naisella ei yksinkertaisesti ole vapaita aikoja koko seuraavan kalenterikuukauden aikana, on syytä olettaa, että hänellä ei vain ole niitä sinulle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.