Miksi mies jatkaa jahtaamista, vaikkei nainen osoita kiinnostusta? Lukijaraati vastaa: "Joillakin on sellainen käsitys, että..."

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi miehet vain jatkavat jahtaamista, vaikka nainen vastaa vain kohteliaasti, eikä anna mitenkään ymmärtää, että olisi kiinnostunut? Miksi vain jämäkkä "painu h*lvettiin" tuntuu olevan toimiva ratkaisu? Eikö miehillä ole lainkaan pelisilmää? Eivätkö he tajua, kun nainen on vaivautunut?"" kysyy nimimerkki Ahdistunut nainen.

Näin raati vastasi

"Meistä löytyy kohteliaita ja ymmärtäväisiä yksilöitä kuin myös idiootteja. Aivan kuten naisistakin. Nyt vain kohdallesi on osunut niitä sinnikkäitä tapauksia, joille kohteliaisuus on merkki kiinnostuksesta, koska heille yleensä ollaan epäkohteliaita."
– Mies, 44, parisuhteessa

"Miehet luulevat, että nainen esittää vain hankalaa. Itse olen myös törmännyt tähän eikä ole auttanut mikään muu kuin rumasti sanominen."
– Nainen, 23, parisuhteessa

"Todennäköisesti heille jää tunne, että on vielä mahdollisuuksia kääntää pää, jos yrittää enemmän. Tästä syystä on tärkeää tehdä asia selväksi mahdollisimman pian, mikäli itse on täysin varma asiasta. Säästyy aikaa ja särkyneitä sydämiä."
– Mies, 26, parisuhteessa

"Ei ole pelisilmää heillä! Joillakin on sellainen käsitys, että kielteinen vastaus muuttuu myönteiseksi, jos jaksaa tarpeeksi kauan yrittää."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Niin, kaikki lukevat sitä kehonkieltä eri tavalla, vaivautunut ihminen voi vaikuttaa samalta kuin hämillään oleva. Joihinkin toimii vain suoraan sanominen. Eikä ketään, edes sitä tuttua ihmistä, lueta kuin avointa kirjaa."
– Nainen, 32, sinkku

"Monet vahingolliset stereotypiat eri sukupuolista elävät yhä vahvoina Suomessa. Jos nainen sanoo "ei kiitos" miehen ehdotuksille, monet yhä luulevat naisen leikkivän vaikeasti saatavaa ja että miehen täytyy yrittää vain kovemmin."
– Muunsukupuolinen, 23, avoliitossa

"Elokuvissa kautta rantain on opetettu, että nainen vain esittää vaikeasti tavoiteltavaa ja lopussa mies saa naisen."
– Nainen, 39, parisuhteessa

"Miehet eivät kunnioita naisia."
– Nainen, 26, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat