Seksikkyyttä, iloa ja vaaraa – tällaisia asioita punaiset vaatteet viestivät

Perjantaina 4.4.2014 vietetään Pukeudu punaiseen -päivää. Tiesitkö, millaisia asioita punaiseen pukeutuminen todella viestii?

Jos perjantaina 4.4.2014 vastaan tulee tavallista enemmän punaiseen pukeutunutta väkeä, on kysymys kansallisesta Pukeudu punaiseen -päivästä, jonka tarkoituksena on päivän vaatevalinnalla osoittaa huomiota naisten sydän- ja hengitysterveydelle, mutta mitä punaiseen pukeutuminen todella viestittää?

Punainen väri henkii seksikkyyttä ja iloa – sekä vaaraa

Punaista pidetään kaikista väreistä lämpimimpänä. Punaista väriä valitsevat mieluiten ylleen ekstrovertit ihmiset. Punaista on kautta aikain pidetty myös värinä, joka kiinnittää kaikkein parhaiten miesten huomion.

Kiinassa punaista väriä on pidetty kautta aikain vaurauden ja ilon värinä. Tästä syystä morsiamet ovat Kiinassa usein valinneet ylleen punaisen hääpuvun. Myös talojen ulko-ovet maalataan usein tästä syystä Kiinassa punaisiksi.

Punaisen värin kääntöpuoli on se, että se voi viestiä myös huonotuulisuudesta tai vihan tunteista. Punaisella värillä viestitään niin ikään vaarallisuudesta.

Milloin kannattaa pukeutua punaiseen?

Väreistä voi saada paljon voimaa ja tästä syystä sitä kannattaakin tilaisuuden tullen käyttää hyväksi. Punainen värivalinta asukokonaisuuteen voi parhaimmillaan kohottaa itsetuntoa – sekä makuuhuoneessa että muiden elämänalueiden haasteissa. Punaiseen kannattaa siis pukeutua silloin, kun haluaa tuoda itsensä näkyville ja osoittaa olevansa vakuuttava.

Punainen on osana kansainvälistä Go Red for Women –liikettä. Suomessa toteutuksesta vastaavat Sydänliitto ja Hengitysliitto.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat