Seksikäs kuva poistettiin somesta alle päivässä – nainen syyttää kaksinaismoralismista: "En tehnyt sitä, mitä Instagram väitti"

XXL Dance on suunnattu ylipainoisille naisille – vierailimme tunnilla 3:32
XXL Dance on suunnattu ylipainoisille naisille – vierailimme tunnilla.

Yhdysvaltalaisnainen moittii Instagramia kaksinaismoralismista, sillä se poistaa palvelustaan pluskokoisten mutta ei hoikkien naisten paljastavia kuvia.

Newyorkilainen bloggaaja Noelle Downing julkaisi helmikuun 17. päivä Instagramissa itsestään rohkean kuvan. Kuvassa Noelle poseeraa pelkissä sukkahousuissa ja korkokengissä. Paljaalle yläosalle suojaa tuovat kädet, joita nainen pitää rintojensa edessä.

Kuva oli toki paljastava, mutta ei ennenkuulumattoman rivo. Siksi Noelle yllättyikin, kun Instagram lähetti hänelle vielä samana päivänä ilmoituksen, jossa kerrottiin, että kuva on poistettu palvelusta. Noelle epäilee, että kyse on jonkun käyttäjän tekemästä ilmiannosta.

– Luin läpi säännöt, joita he väittivät minun rikkoneen, ja olin hämmentynyt. En tehnyt sitä, mitä Instagram väitti poistaessaan kuvani, Noelle sanoo Health-sivustolle.

Noelle julkaisi samaisen kuvan uudelleen, mutta se poistettiin jälleen.

Eri säännöt eri kokoisille

Health-sivuston julkaisemassa viestissä Instagram kertoo Noellelle, että kuva rikkoo yhteisön alastomuutta ja seksiä koskevia sääntöjä. Sääntöjen mukaan Instagramissa ei saa esimerkiksi julkaista kuvia yhdynnästä, genitaalialueista, paljaista pakaroista eikä naisten nänneistä.

Kuitenkin esimerkiksi televisiopersoona ja malli Kendall Jennersekä laulaja- laulutekijä Miley Cyrus ovat julkaisseet Instagramissa varsin anteliaasti vartalojaan esitteleviä kuvia. Esimerkiksi Jennerin pelkät nännit peittävä alastonkuva on saanut olla Instagramissa yli puoli vuotta, Cyrusin nännin näyttävä kuva puolestaan viikon.

Noelle Downing uskoo, että Instagram poisti hänen paljastavan kuvansa nopeasti naisen pyöreyden vuoksi. Näin on hänen mukaansa käynyt muillekin pluskoon naisille. Eri säännöt eri kokoisille ihmisille ovat Noellen mukaan osoitus siitä, ettei isompia naisia ole vieläkään täysin hyväksytty. Lisäksi Instagramin kaksinaismoralistinen toiminta sotii sen kiusaamisen vastaisia sääntöjä vastaan.

Tasa-arvotaistelu jatkuu

Noelle Downing toivoo, että Instagram hyväksyisi kaiken kokoiset vartalot. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Noelle aikoo jatkaa taistelua kehotasa-arvon puolesta Instagramissa.

– Sosiaalisessa mediassa tai tosielämässä ei ole tilaa koon perusteella tapahtuvalle syrjinnälle, Noelle sanoo Healthille.

Hän muistuttaa, että jokaisella on oikeus tuntea itsensä kauniiksi ja hyväksytyksi. Instagramissa kaikkia pitäisi koskea samat säännöt.

– Meidän pitää nähdä siellä kaikkea – taiteellisia kuvia, seksikkäitä kuvia, muotikuvia, lähikuvia kehojen epätäydellisyyksistä joka koossa!

Lähteet: Health.com, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat